05/11/14

(2014) Sprijinirea iniţiativei Comisiei Europene privind asistenţa în programul de tratament a virusului Ebola în Guineea

DESCRIERE: Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei), care survine în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest și este provocată de virusul Ebola (Ebolavirus).  

dacia_duster_dr_arafat_fptsmurd_2_lowres

Fundaţia pentru SMURD s-a alăturat iniţiativei Comisiei Europene de luptă împotriva izbucnirii virusului Ebola, prin achiziţia şi trimiterea a 6 automobile Dacia Duster, în Den Helder, Ţările de Jos. Proiectul a fost sprijinit logistic de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Mulţumim pe această cale companiilor E.ON, OMV Petrom şi Renault Commercial Roumanie, pentru tot sprijinul acordat.

dacia_duster_ebola_fptsmurd_1_lowres
OBIECTIV: Acesta este un proiect umanitar destinat sprijinirii unui program european de luptă împotriva unui virus letal ce ameninţă continentul african dar şi cel european.

dacia_duster_ebola_fptsmurd_3_lowres

CONCLUZII: Prin intermediul acestui proiect, prima iniţiativă de acest fel din România, a fost sprijinita desfăşurarea programului de luptă împotriva Ebola, a sistemului de sănătate din Guinea