logo-fundatie-smurd

Credem
în drepturile tale
Redirecționează 3,5% către Fundația pentru SMURD.

CAMPANIA 2023 – REDIRECȚIONEAZA 3,5% către FUNDAȚIA PENTRU SMURD pentru proiectele de dezvoltare a activității de intervenție SMURD

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.Dacă doriți să sprijiniți activitatea SMURD prin redirecționarea a 3,5% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2023, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 Mai 2024.

1: Descărcați și tipăriți formularul

Descărcați formularul potrivit*, precompletat** cu datele Fundației pentru SMURD.

Pentru venituri obținute
exclusiv din salariu sau din pensie

Descarcă formularul 230

Pentru venituri obținute
din alte surse, pe lângă salariu

Descarcă declaraţia unică

*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.
**Anul precompletat în formular este 2023, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2023.


2: Completați cu atenție

Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.

Pentru venituri obținute exclusiv din salariu

Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit (pct. II) în funcție de categoria de venit, selectați cota 3,5% și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).

Model de completare

Pentru mai multe detalii, consultați modelul de completare a formularului 230.

Model formular 230

Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Descarcă anexa informativă

Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu

Trebuie completată declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut. Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate de completare a formularului.

Descarcă ghidul informativ

Informaţii importante:

Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 3,5% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.
Conform art. 123, alin. 4 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat…


3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI , declaratia 230 – AICI , respectiv declaratia 200 – AICI)
  • Depunerea formularului se poate face si prin trimiterea la adresa noastra: Bld. Hristo Botev, Nr.1, Etaj 3, cam. 310, cod postal, 030231, Sector 3, Bucuresti, urmand ca echipa de voluntari sa depuna formularul trimis in numele d-voastra

*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).

Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice:

Listă adrese ANAF

Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Adrese oficiilor poştale se găsesc AICI .


Informații utile

Formular standard

Modelul standard de formular (necompletat), disponibil pe pagina ANAF

Formularul 230 Declaraţia unică

Date de completare

Denumire entitate non-profit:
FUNDAȚIA PENTRU SMURD

Cod de identificare fiscală a entității non-profit:
20177660

Cont bancar (IBAN):
RO 15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Trimiterea prin Poșta Română

Dacă doriți să trimiteți prin poștă, majoritatea oficiilor poștale lucrează de luni până vineri între 08:00 și 19:00, iar unele oficii poștale sunt deschise și sâmbăta, între 08:00 și 14:00.

Consultați programul de lucru

 Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice fundației faptul că au depus formularele respective.

Activitatea Fundației pentru SMURD

Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundației pentru SMURD, consultați proiectele întreprinse sau proiectele aflate în derulare.

Informații suplimentare

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu această procedură, sau dacă aveți nelămuriri privind implicarea Fundației pentru SMURD în sprijinirea activității SMURD, nu ezitați să ne contactați.

„Împreuna cu dumneavoastră, în Campania din anul 2020, Fundația pentru SMURD a reușit să adune fondurile necesare continuării acțiunilor de sprijin a intervențiilor SMURD și a personalului din cadrul SMURD. Fondurile au fost utilizate în cadrul mai multor inițiative, dintre care amintim: dotarea cu echipamente de protecție, sprijinirea efectuării unor misiuni umanitare în cooperare cu Inspectoratul General de Aviație din cadrul M.A.I., dotarea unor inspectorate pentru situații de urgență cu tehnică și echipamente de formare personal și de intervenție. Mai mulți tineri profesioniști din cadrul SMURD au beneficiat de burse de pregătire și participare la manifestări științifice și cursuri.

Din nou avem nevoie de dumneavoastră! Sprijiniți mai departe SMURD în activitatea sa, prin intermediul unor proiecte cum ar fi: amplasarea de platforme de aterizare a elicopterelor în zonele rurale și în orașele fără aeroport, în vederea realizării unor intervenții de urgență și pe timp de noapte, dotarea echipajelor SMURD cu echipamente de comunicații, continuarea înzestrării cu echipamente de protecție.

Vă mulțumim pentru tot ce ați facut până acum și pentru sprijinul dumneavoastră viitor, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit.”

Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director, Fundația pentru SMURD