08/02/10

Rompetrol sprijină Fundația pentru SMURD

Yerzhan Orynbassarov si Raed Arafat

Grupul Rompetrol, Inspectoratul General de Aviație (IGAV) al Ministerului Administrației şi Internelor şi Fundația pentru SMURD au încheiat astăzi un parteneriat pentru susținerea intervențiilor de urgență pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportarea victimelor.

În cadrul acestei colaborări, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, va asigura în 2010 o cantitate lunară de 30 tone de combustibil Jet A 1, cantitate estimată pentru operarea celor două elicoptere din Bucureşti şi Târgu Mureş, valoarea totală a sprijinului acordat fiind de aproximativ 240,000 USD.

“Cooperarea cu SMURD este un proiect special pentru Rompetrol şi ne dorim să contribuim la dezvoltarea siguranței publice şi la îmbunatățirea cadrului medical pentru comunitățile în care ne desfăşurăm operațiunile. În cadrul acestui parteneriat, vom acoperi în 2010 necesarul estimat de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare. Sprijinim astfel activitatea medicinei de urgență din România, prin facilitarea intervențiilor medicale aeriene şi salvarea de vieți omeneşti. Această inițiativă face parte din platforma de responsabilitate socială a Rompetrol, „Energia vine din suflet”, care cuprinde programul național „Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile mediu şi sănătate”, declară Saduokhas Meraliyev, director general al Grupului Rompetrol.

„Considerăm implicarea Rompetrol în sprijinirea activității SMURD un început de colaborare de impact şi de mare importanță care va duce în mod cert la salvarea mai multor vieți. Activitatea aeriană a SMURD este una destinată salvării pacienților aflați în stare critică şi care necesită o intervenție rapidă şi de înaltă competență. Această activitate nu ar fi fost posibilă fără colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviație şi va fi mult mai consistentă prin sprijinul acordat de compania Rompetrol”, declară Raed Arafat, Preşedintele Fundației pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenții aeriene de urgență la nivel național, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de aproximativ 1670 de persoane rănite.

Fundația pentru SMURD derulează în prezent un proiect de ameliorare a asigurării aeromedicale în zona de responsabilitate a SMURD Bucureşti, prin dotarea Punctului de Operare Aeromedical Bucureşti cu un pavilion administrativ tip container. De asemenea, urmează ca Punctele de Operare Aeromedicale Bucureşti, Târgu-Mureş şi Iaşi să fie dotate cu rezervoare metalice supraterane pentru alimentarea cu carburanți pentru elicopterele SMURD şi o serie de alte proiecte pentru sprijinirea tuturor centrelor SMURD din țară.

Inspectoratul General de Aviație are o contribuție importantă în cadrul acestor acțiuni de tip SMURD prin operarea celor 2 elicoptere, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervențiilor, prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

“Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației şi Internelor salută parteneriatul încheiat în beneficiul semenilor noştri. În calitate de componentă operațională a S.M.U.R.D., apreciem sprijinul acordat de către Grupul Rompetrol prin alăturarea la demersul social comun, în sensul potențării capacității noastre de operare aeriană în lupta de fiecare zi cu secundele” declara colonel Dorel GRĂDINARU, Inspectoratul General de Aviație.

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinațională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operațiunilor şi activelor în Franța, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activități ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operațiuni adiționale – explorare şi producție, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Cu operatiuni în 12 țări, Grupul intentionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obțină o poziție consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre Fundația pentru SMURD:

Fundația pentru SMURD îşi doreşte să contribuie, prin promovarea transparenței şi a profesionalismului, la îmbunătățirea calității vietii persoanelor care locuiesc şi muncesc în România. Activitatea sa se concentrează pe sprijinirea activității SMURD şi, în acest sens, a dezvoltării unui sistem național integrat de asistență medicală, tehnică de urgență şi prim ajutor puternic (prin parteneriate durabile între instituțiile abilitate, cum ar fi, dar fără a se limita la, Ministerul Administrației şi Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General de Aviatie, Ministerul Sănătății, administrațiile publice locale şi alte companii responsabile şi dornice să se implice în acest sens).

Fundatia Pentru SMURD

16 Decembrie 2009