19/02/10

Comunicat privind atacurile anonime impotriva Fundatiei Pentru SMURD

Fundatia pentru SMURD a luat act si este indignata de atacurile anonime continue impotriva activitatii desfasurate si a reprezentantilor acesteia. Recent mesaje de indoiala asupra activitatii Fundatiei pentru SMURD au inceput sa fie trimise de catre un anonim la diferite adrese de e-mail, intr-un mod organizat.

Fundatia pentru SMURD a configurat o imagine noua a site-ului. Pagina de internet este inca in curs de perfectionare si nu poate fi pregatita si lansata in 24 de ore, cum se afirma, cu atat mai mult cu cat specialistii care s-au oferit sa-si ofere serviciile pentru pregatirea si lansarea acestui site o fac din placere si devotament pentru activitatea noastra. In cursul acestei saptamani urmeaza sa fie lansat si noul site al SMURD-ului in care vor fi reprezentate toate unitatile judetene SMURD si care se afla in pregatire, la fel, de cel putin 3 luni.

Onest ar fi ca persoana sau organizatia, care sta in spatele acestor atacuri sa rupa anonimatul si sa prezinte aceste acuzatii in mod public, raspunzand in mod deschis de mesajele trimise diferitelor organizatii si institutii publice si private, mai ales din domeniul mass-media.

Din pacate, atacuri similare au mai avut loc si in anii anteriori, iar ele nu intamplator se nasc in preajma campaniilor de strangere de fonduri prin directionarea a 2% din venit. Incercarile vadite de defaimare si distrugere a imaginii Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) precum si a Fundatiei pentru SMURD, nu fac decat sa ne aduca amaraciune in suflet. In loc de a incuraja si sustine o activitatea dedicata oamenilor si sanatatii acestora prin a atrage mai multi cetateni in cadrul campaniei 2%, suntem uluiti de ofensivele unor organizatii sau persoane care cred ca prin defaimarea celor care au reusit sa realizeze ceva isi vor asigura un castig de cauza pentru campaniile proprii.

Fundatia pentru SMURD a anuntat public toate activitatile si proiectele si a adus informari publicului prin comunicate mass-media, la nivel local si/sau national. Nici o activitate a Fundatiei nu este considerata confidentiala sau secreta iar membrii boardului sunt o garantie ca modul in care se cheltuiesc fondurile este unul transparent si in scopul activitatilor declarate de fundatie. In acest sens, orice proiect propus finantarii este aprobat, doar dupa ce se obtine un vot majoritar al membrilor boardului si nu in urma deciziei unei singure persoane.

Acuzatiile privind utilizarea ilegala a numelui SMURD in numele Fundatiei sunt nejustificate intrucat acest nume a fost aprobat de justitie, dupa ce s-a solicitat modificarea denumirii propuse din “Fundatia SMURD” in “Fundatia pentru SMURD”. Numele fundatiei reflecta scopul unic al fundatiei, respectiv, sprijinirea activitatii SMURD-ului.

Conducerea fundatiei nu doreste sa intre in polemici inutile cu persoane anonime, dar este pregatita sa raspunda intrebarilor mass-mediei si cetatenilor in privinta proiectelor, a situatiei financiare si a modului de cheltuire a fondurilor. Odata cu finalizarea paginii de internet dedicata activitatii fundatiei, peste aproximativ 3-4 saptamani, vor fi afisate integral toate informatiile. Sunt multe motive pentru care pana acum nu am avut posibilitatea sa realizam un astfel de site, respectiv lipsa unei persoane angajate sa se ocupe exclusiv de activitatea fundatiei – lucru care s-a rezolvat prin finantarea sponsorizata a postului de director executiv al fundatiei cu pregatire inclusiv in domeniul IT – dar si politica fundatiei de a nu cheltui fonduri in acest scop, incercand sa rezolve crearea site-ului prin activitate voluntara.

Este foarte usor sa atacam, sub protectia anonimatului, pe altii si sa incercam sa denigram imaginea unor organizatii si persoane dedicate unei cauze nobile, desfasurate in interesul cetateanului. De aceea, conducerea fundatiei ramane deschisa si invita pe cei care au indoieli, sa le exprime public, cu incredere si insotite de dovezi. Ii invitam sa fie ei in primul rand corecti si sa nu transmita informatii eronate si pline de minciuni, sa nu ofere publicului informatii nerealiste, care pot fi demontate foarte usor consultand legislatia in vigoare.

Prima pagina a site-ului Fundatiei Pentru SMURD ofera mai multe raspunsuri la intrebarile frecvente privind activitatea SMURD, care pot clarifica multe din informatiile gresite scrise, in mesajele anonime. Pentru alte lamuriri nu ezitati sa ne contactati.

Cert este ca vom continua activitatea noastra cu mandrie, fiind siguri ca nu am gresit. Vom sprijini acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului-ajutor populatiei din Romania, pentru ca avem incredere ca putem, cu profesionalism si transparenta, face vizibila o diferenta in bine in dezvoltarea unei componente importante a sistemului medical romanesc.

Ne concentram eforturile sa oferim si sa facem bine semenilor si suntem convinsi ca rezultatele concrete din ultimii anii sunt mai convingatoare decat vorbele nejustificate adresate cu lasitate pentru a aduce atingere imaginii si activitatii noastre.

Fundatia pentru SMURD

18 Februarie 2010