14/11/11

(2011) Sprijinirea constructiei noului sediu SMURD Maramures

Descriere: In vederea imbunatatirii timpului de raspuns la interventiile in situatii de urgenta a fost necesara implementarea unui dispecerat integrat la nivelul judetului Maramures, asigurarea unor spatii de lucru si pregatire optime pentru echipajele de prim-ajutor SMURD precum si amenajarea a patru garaje in vederea adapostirii ambulantelor SMURD pe timp de iarna.

Imagini conferinta presa SMURD Maramures

Investitia a urmarit extinderea pe orizontala si verticala a cladirii in care functioneaza SMURD din cadrul Detasamentului de pompieri Baia Mare. Astfel la parterul cladirii au fost construite 4 garaje pentru ambulante precum si mai multe spatii pentru birouri, dormitoare, sala de pregatire, magazii, sala de dezinfectie etc.

La etaj a fost realizata implementarea si punerea in functiune a Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei (CJCCI). Aici a fost prevazut un spatiu de 80 mp pentru functionarea unui dispecerat unic integrat in care activitatea sa fie executata de toate structurile implicate (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul Judetean de Ambulanta, SMURD, Inspectoratul de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi).

Inaugurarea noului sediu SMURD Maramures se inscrie in seria de investitii ale Fundatiei pentru SMURD, realizate cu fonduri provenind din campaniile “2%”.

Prin intermediul acestui proiect, cu ajutorul fondurilor directionate de catre populatie in cadrul campaniei 2% pentru SMURD, se va reduce timpul de interventie al echipajelor SMURD Maramures.

Buget proiect Fundatia pentru SMURD: 180.000 lei.

Pentru mai multe informatii, vezi AICI comunicatul de presa.