21/03/12

E.ON doneaza peste 320 de echipamente speciale de protectie pentru salvatorii SMURD

De 6 ani impreuna – E.ON doneaza peste 320 de echipamente speciale de protectie pentru salvatorii SMURD

imagine conferinta presa e.on - arafat - hajdinjak

E.ON Romania, una dintre cele mai importante companii energetice la nivel national, face un nou pas important pentru consolidarea parteneriatului cu Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD), prin donarea de echipamente speciale de protectie destinate echipelor de salvatori. 

imagine conferinta presa e.on - arafat - hajdinjak

Beneficiare ale donatiilor sunt unitatile SMURD din judetele Botosani, Iasi, Suceava, Alba, Mures, Covasna si Brasov unde a fost identificata o nevoie imediata de peste 320 de echipamente speciale de protectie. Aceste echipamente sunt destinate noilor echipe de interventie infiintate in judetele mentionate, precum si inlocuirii echipamentelor uzate. In total, peste 100 de echipaje de prim-ajutor de pe ambulantele SMURD vor fi dotate cu aceste echipamente de protectie pentru a interveni in siguranta in situatii de urgenta.

Prin aceasta actiune, E.ON isi consolideaza parteneriatul strategic cu SMURD inceput in urma cu 6 ani, cand a fost printre primele companii private care s-au implicat in sustinerea directa a activitatii acestui serviciu de urgenta.

„Aveam mare nevoie de aceste echipamente intrucat SMURD este un serviciu in continua expansiune si aproape lunar punem bazele a noi echipe de interventie. De aceea, sprijinul venit din partea Grupului E.ON ne ajuta sa beneficiem de o protectie sporita prin intermediul acestor echipamente speciale”, a declarat fondatorul SMURD dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei.

Sprijinul acordat de E.ON in toti acesti ani depaseste suma de 380.000 de euro, banii fiind destinati finantarii de proiecte importante de dezvoltare ale SMURD. Dintre acestea amintim dotarea bazei aeriene SMURD, organizarea de cursuri pentru formarea salvatorilor si asistentei medicale de urgenta, achizitionarea de echipamente si sustinerea campaniei de promovare a serviciilor medicale de urgenta, precum si a strangerii de fonduri pentru dezvoltarea acestui sistem. 

imagine conferinta presa e.on - arafat - hajdinjak - lucaciu

De asemenea, in urma parteneriatului cu SMURD, angajatii E.ON beneficiaza de cursuri de prim-ajutor si instruire pentru cazurile de interventie de urgenta.

„Profesionalismul si performantele personalului SMURD sunt binecunoscute si sunt demonstrate prin miile de vieti salvate de la infiintarea sa. Parteneriatul este doar una dintre modalitatile prin care Grupul E.ON incearca sa contribuie la sanatatea comunitatilor locale unde activeaza”, a declarat dl. Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

Despre SMURD si Fundatia pentru SMURD

Bazele actualului serviciu de urgenta SMURD au fost puse in 1990, la initiativa dr.  Raed Arafat, alaturi de mai multi voluntari: studenti, medici si asistenti medicali. SMURD este un serviciu public fara personalitate juridica, in cadrul caruia lucreaza trei categorii de angajati, respectiv: personal medical – angajati ai spitalelor pentru echipajele de terapie intensiva mobila si salvare aeriana, pompieri – angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si piloti  – angajati ai Unitatii Speciale de Aviatie din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor.
Infiintata in anul 2006, Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina. Scopul ei este de a sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Fundatia pentru SMURD are ca obiectiv sa contribuie la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim-ajutor prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate (cum ar fi Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii), administratiile publice locale si alte companii si organisme responsabile si dornice sa se implice in acest sens. Activitatea Fundatiei pentru SMURD este sustinuta cu ajutorul fondurilor provenite din contributia de 2%, precum si din donatii, sponsorizari si alte surse.

Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata de energie locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie, precum si 100% din actiunile companiei E.ON  Regenerabile Romania.

Fundatia pentru SMURD

Bucuresti, 21.03.2012