03/08/12

Rompetrol continuă şi în 2012 parteneriatul cu Fundația pentru SMURD

Grupul Rompetrol, Fundația pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviație (IGAv) continuă şi în 2012 parteneriatul pentru susținerea intervențiilor de urgență pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportarea victimelor.

În cadrul colaborării, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, asigură în 2012 combustibil Jet A 1 pentru operarea celor trei elicoptere din Bucureşti, Târgu Mureş şi Arad.

“Acest parteneriat strategic demarat în 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare, facilitând astfel intervențiile medicale aeriene şi salvarea de vieți omeneşti. Implicarea noastră constantă în susținerea sectorului medical din România, prin dotarea şi reabilitarea unor unități medicale sau donații în carburant în scopul dezvoltării unor servicii, reprezintă un gest firesc pentru o companie permanent preocupată de îmbunătățirea aspectelor sociale specifice comunităților în care îşi desfăşoară operațiunile”, declară Gavit Kurkimov, Vice Preşedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

„Prin însăşi natura sa, parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundației pentru SMURD. La rândul său, colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviație are o consecință cât se poate de palpabilă – salvarea cât mai multor vieți. Iată cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei instituții, prin profesionalismul de care dau dovadă reprezentanții fiecăreia dintre ele, ducem la împlinirea celui mai important deziderat al nostru – acordarea de asistență medicală de urgență pacienților aflați în stare critică, care necesită o intervenție rapidă, la un nivel înalt de profesionalism”, declară Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director – Fundația pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenții aeriene de urgență la nivel național, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 3.000 de persoane rănite. În 2011, în cadrul celor trei puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 intervenții însumând 1569 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2010 când au fost efectuate 835 intervenții şi 1315 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviație are o contribuție importantă în cadrul acțiunilor SMURD prin operarea celor trei elicoptere, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervențiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

„Prin intermediul acestui solid parteneriat ce continuă, în anul 2012, alături de compania Rompetrol şi Fundația pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviație, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, îşi desfăşoară lupta de fiecare zi cu secundele şi reuşeşte să finalizeze cu succes operațiunile de salvare de vieți omeneşti. De aceea, dorim să ne exprimăm sincera recunoştință pentru încrederea şi implicarea dovedită de partenerii noştri în cadrul acestei inițiative menite să vină în sprijinul semenilor noştri” apreciază Gral. Dorel Grădinaru, Inspectoratul General de Aviație.

Grupul Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa “Energia vine din suflet”, care cuprinde programul național “Împreună pentru fiecare” şi alte proiecte punctuale din domeniile protecția mediului şi sănătate. În ultimii trei ani au fost implementate în toate județele țării 55 de proiecte de intervenție comunitară, cu o investiție de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activități caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru susținerea Asociației Ovidiu Rom, Galei Societății Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival Internațional George Enescu.

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinațională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 țări şi cu majoritatea activelor şi operațiunilor în Franța, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activități de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operațiuni adiționale – explorare şi producție, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenționează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obțină o poziție consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.

Despre Inspectoratul General de Aviație:

Inspectoratul General de Aviație este structura componentă a Departamentului Ordine şi Siguranță Publică al Ministerului Administrației şi Internelor, specializată în executarea misiunilor de zbor, operative sau cu caracter umanitar, independent sau în cooperare, în sprijinul structurilor M.A.I. sau al comunității. În calitate de operator aerian pentru S.M.U.R.D., IGAv îşi desfăşoară activitatea în baza O.U.G. nr. 126/2003, prin Punctele de operare aeromedicală, situate la Bucureşti, Târgu Mureş, Arad şi Iaşi. Specificul misiunilor executate vizează transportul medical aerian de urgență, precum şi intervenții la fața locului în cazul evenimentelor de o gravitate deosebită.