07/25/11

Comunicat privind cea de a saptezeci si noua misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD

Fundatia pentru SMURD continua seria misiunilor de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD.

Pe 22 iulie 2011 Fundatia pentru SMURD – cu sprijinul E.ON Romania si a Fundatiei pentru Societate – a realizat cu succes o misiune umanitara pentru salvarea vietii unui bebelus de numai patru zile.

Misiunea umanitara face parte din proiectul de salvare de vieti omenesti initiat si derulat de Fundatia pentru SMURD, prin intermediul caruia pacientii sunt transportati în regim de urgenta cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD.

Copilul era internat la Centrul de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgente Targu Mures, fiind diagnosticat cu o malformatie cardiaca congenitala, de o complexitate ce depasea capacitatile curative din Romania. Acesta necesita o interventie chirurgicala de specialitate la o clinica din  Dortmund.

Din cauza starii grave a  pacientului, precum si a distantei mari care trebuia parcursa pana la clinica din Germania, utilizarea elicopterului sau a altor solutii pentru transport nu erau eficiente si din aceste motive s-a optat pentru transportul cu avionul.

Costurile integrale de transport aferente misiunii de salvare a bebelusului au fost suportate de catre compania E.ON Romania si Fundatia pentru Societate. De aproximativ 5 ani Fundatia pentru SMURD, E.ON Romania si Fundatia pentru Societate sunt parteneri într-o serie de programe ce vizeaza dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presa privind misiunile umanitare intreprinse pana acum de Fundatia pentru SMURD, deschideti AICI.

Fundatia pentru SMURD

25 Iulie 2011