15/08/11

Comunicat privind inaugurarea noului sediu SMURD Maramures

O panglică lungă pentru o investiție de excepție

Joi, 11 august 2011, a fost inaugurat la Baia Mare noul sediu SMURD Maramureș.

La eveniment au participat Ministrul de Interne, dl Constantin Traian IGAȘ, Subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr Raed ARAFAT, Prefectul județului Maramureș, dl Sandu POCOL, Inspectorul Șef al ISU Maramureș, col. Ion POP, oficiali ai MAI și autorități locale.

Inaugurarea noului sediu SMURD Maramureș se înscrie în seria de investiții ale Fundației pentru SMURD, investiții realizate cu fonduri provenind din campaniile “2%”, coordonate de către Fundație. Valoarea sprijinului financiar de la Baia Mare este de 240.000 de lei. Dintre aceștia 180.000 de lei reprezintă contribuția Fundației pentru SMURD, restul de 60.000 de lei provenind din sponsorizări locale.

Inaugurare sediu nou SMURD Maramures

Lucrările la noul sediu SMURD Maramureș au fost încheiate cu o luna mai devreme decât era programat și, așa cum a subliniat col. Ion POP, Inspectorul Șef al ISU Maramureș, “reabilitarea și compartimentarea clădirii au fost o necesitate, nu un moft”. Colonelul Ion Pop a explicat că investiția a fost impusă de necesitățile imediate ale SMURD, vechea clădire fiind “improprie desfășurării în bune condiții a activității paramedicilor”. De altfel, jumătate din clădire era ocupată de atelierul mecanic al unității. În acest moment, în urma lucrărilor, acest spațiu a fost eliberat, iar în locul său au apărut încăperile destinate personalului de gardă.

Demnă de menționat este și implicarea financiară a unor sponsori locali, oameni care au înțeles necesitatea realizării acestei investiții. “Atunci când oamenii locului se gândesc la lucruri bune pentru comunitatea lor, reușesc să facă, într-un termen scurt și cu bani puțini, lucruri extraordinare. Aici, în Baia Mare, avem un foarte bun exemplu în acest sens”, a spus Ministrul de Interne, Traian IGAȘ.

De asemenea, un aspect important amintit cu ocazia inaugurării noului sediu SMURD Maramureș este faptul că acesta este primul dintre județele pilot care au pornit dispeceratul integrat.

“Aș dori ca nimeni să nu aibă nevoie de acest serviciu”, a spus dr Raed ARAFAT, dar când este nevoie de el este bine ca el să fie lângă cetățean”.

În scurt timp, în prelungirea clădirii SMURD vor fi construite patru garaje pentru autospeciale. De la înființarea serviciului, din lipsa unui spațiu adecvat, acestea au staționat între intervenții în curtea unității, sub cerul liber, supuse intemperiilor vremii.

Prin intermediul acestui proiect, cu ajutorul fondurilor direcționate de către populație în cadrul campaniei 2% pentru SMURD, se va reduce timpul de intervenție al echipajelor SMURD Maramureş. De asemenea, astfel de proiecte contribuie la dezvoltarea sistemului integrat medical de urgență din România.

Fundatia pentru SMURD