23/02/11

Comunicat privind dotarea noilor centre de formare si pregatire in primul ajutor calificat si descarcerare

Aflata in pragul campaniei din acest an pentru directionarea catre SMURD a 2% din impozitul pe venit, Fundatia pentru SMURD isi continua proiectele incepute in trecut si demareaza altele noi, pe linia revigorarii continue a bazei materiale de instruire pusa la dispozitia personalului SMURD.

Imagine predare echipamente medicaleImagine predare echipamente medicale

Pentru operationalizarea Centrelor de formare si pregatire in primul-ajutor calificat si descarcerare, miercuri, 23 februarie a.c., incepând cu ora 10.00, la sediul Facultatii de Pompieri si a Grupului de interventie nr. 3, Sectia Morarilor, de pe Sos. Vergului nr. 3, sector 3, a avut loc ceremonia de predare, de catre Fundatia pentru SMURD, a echipamentelor necesare activitatii de instruire a viitorilor paramedici care incadreaza ambulantele S.M.U.R.D.

Imagine predare echipamente medicale


Imagine predare echipamente medicale

Fundatia pentru SMURD a finantat achizitia echipamentelor medicale si de instruire pentru dotarea noilor Centre de formare si pregatire in primul-ajutor calificat si descarcerare SMURD din Arges, Bucuresti (Facultatea de Pompieri), Cluj-Napoca, Dâmbovita si Sibiu. Investitia, in valoare totala de 419.000 RON, este realizata din fondurile strânse in cadrul campaniei pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit, desfasurata in anul 2010.

Imagine predare echipamente medicale

Noile centre de formare au primit miercuri 23 februarie a.c., intreaga baza materiala pentru desfasurarea in conditii optime a activitatilor didactice. Una dintre cele mai importante achizitii o constituite echipamentele de pregatire, printre cele mai moderne care se gasesc in acest moment pe piata de profil. Valoarea fiecareia dintre ele este de aprox. 84.000 RON. Extrem de complexe, echipamentele includ simulatoarele si aparatura folosita in cadrul activitatii de interventie. Prin intermediul acestora, viitorii participanti vor urma cursuri teoretice, practice, simulari, evaluari si reevaluari.

Imagine predare echipamente medicale

Imagine predare echipamente medicale

Aceste noi centre de formare vin in sprijinul activitatii de instruire SMURD, care se desfasoara in prezent in cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara, Târgu Mures, municipiul Bucuresti (2 sub-centre) precum si Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, ajungând astfel la 13 centre de formare. Ele vor contribui la dezvoltarea bazei materiale specifice, necesara pentru desfasurarea in conditii optime a cursurilor de pregatire in domeniul primul-ajutor calificat si descarcerarii, crescând astfel capacitatea de pregatire a viitorilor paramedici SMURD.

Imagine predare echipamente medicale

Pentru mai multe detalii privind proiectele desfasurate in aceasta perioada puteti consulta pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD, sectiunea: „Proiecte-Proiecte intreprinse”.

Va stam la dispozitie pentru mai alte informatii si, in acest sens, atasam datele de contact:

Tiberiu Fechete, director executiv tel. +40733008237, e-mail: tiberiu.fechete@fundatiapentrusmurd.ro

Geo Procopie, ofiter comunicare, tel. +40724567403, e-mail: geo.procopie@fundatiapentrusmurd.ro

Fundatia pentru SMURD

23 februarie 2011