12/04/11

Comunicat privind Centrul de formare si pregatire in primul ajutor calificat si descarcerare din cadrul ISU Sibiu

La 9 aprilie 2011 a fost inaugurat Centrul de formare si pregatire in primul-ajutor calificat si descarcerare SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” (ISU) Sibiu.

Imagine centru Sibiu
Imagine centru Sibiu

Fundatia pentru SMURD a finantat amenajarea si dotarea cu mobilier si echipamente electronice si electrocasnice, in valoare totala de aprox. 180.000 RON. 

Imagine centru Sibiu
Imagine centru Sibiu

Totodata, pentru desfasurarea, in conditiile impuse de lege, a activitatii centrului, Fundatia pentru SMURD a asigurat dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie, necesare activitatii de instruire in valoare de aprox. 84.000 RON.

Imagine centru Sibiu

Suma necesara provine din fondurile stranse in cadrul campaniei, desfasurata in anul 2010, pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit de populatia din judetul Sibiu.

Acest centru regional va functiona in cadrul ISU Sibiu si va acoperi necesitatile de instruire ale judetelor Sibiu, Alba si Brasov, venind astfel in sprijinul Centrului national de instruire de la Targu-Mures. 

Imagine centru Sibiu

Beneficiarul final al acestui centru va fi in primul rand populatia judetelor Sibiu, Alba si Brasov, care la nevoie va primi ajutor medical specializat, din partea paramedicilor SMURD, instruiti recent, cu aparatura ultramoderna, de catre specialisti pregatiti la Targu Mures.

La ceremonia de taiere a panglicii noului centru de formare si pregatire au participat reprezentantii IGSU, ISU Sibiu, autoritatilor locale, SMURD, mass-media si ai societatii civile, prin intermediul voluntarilor.

Imagine taiere panglica - ISU Sibiu

„Ma bucur ca suntem aici, la inaugurarea acestui centru, a carui realizare nu ar fi fost posibila fara ajutorul voluntarilor care au convins oamenii sa directioneze cei doi la suta pentru Fundatia pentru SMURD. Acestor voluntari dar si oamenilor trebuie sa le multumim. Datoram foarte mult populatiei, care a decis ca este important sa doneze doi la suta din impozitul datorat, fie ca-l doneaza SMURD sau altor organizatii. De patru ani, noi reusim sa facem proiecte in intreaga tara pentru ca avem un singur rol: de a ajuta populatia”, a declarat Raed Arafat, Presedintele Consiliului director al Fundatiei pentru SMURD.

Imagine centru Sibiu

Fundatia pentru SMURD
12 aprilie 2011