05/12/11

Comunicat privind cea de a o sută opta misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispoziția SMURD

Pe 5 decembrie 2011 s-a desfășurat cea de a 108-a misiune umanitară prin proiectul privind închirierea avionului sanitar destinat SMURD, inițiat de Fundația pentru SMURD.

Misiunea a avut ca scop transferul unui pacient, bărbat, în vârstă de 68 ani, suferind de o boală tricoronariană, de la București la Cluj-Napoca.

Pacientul a fost transportat în stare gravă, de la București la Cluj Napoca, pentru internarea sa la Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu”. Bărbatul suferea de o boală tricoronariană, sechelar de accident vascular cerebral, motiv pentru care medicii au solicitat transferul de urgență la Cluj-Napoca pentru intervenție chirurgicală de specialitate.

A fost aleasă varianta transferului cu avionul pus la dispoziția SMURD deoarece distanța nu permitea efectuarea zborului cu un elicopter SMURD.

Misiunea a avut un caracter umanitar și de aceea costurile integrale de transport au fost suportate din fondurile campaniei „2% pentru SMURD”, derulată în anul 2010 de către Fundația pentru SMURD.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presă privind misiunile umanitare întreprinse până acum deschideți AICI.

Fundatia pentru SMURD

5 decembrie 2011