26/11/11

Comunicat privind cea de a o sută doua misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispoziția SMURD

Pe 26 noiembrie 2011 s-a desfășurat cea de a 102-a misiune umanitară prin proiectul privind închirierea avionului sanitar destinat SMURD, inițiat de Fundația pentru SMURD.

Misiunea a avut ca scop transferul unui pacient, copil  în vârstă de 1 an și 8 luni, cu arsuri de gradele I și II pe aproximativ 30% din suprafața corpului, de la Cluj-Napoca la București.

Copilul a fost transportat de urgență de la Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București. Copilul suferise arsuri de gradele I și II pe aproximativ 30% din suprafața corpului, prin contact cu un lichid fierbinte, motiv pentru care medicii au decis transferul de urgență al acestuia la București.

A fost aleasă varianta transferului cu avionul pus la dispoziția SMURD deoarece, pe de o parte, distanța între cele două puncte ale transferului era prea mare și, pe de altă parte, elicopterul SMURD nu putea efectua zborul din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Misiunea a avut un caracter umanitar și de aceea costurile integrale de transport au fost suportate din fondurile campaniei „2% pentru SMURD”, derulată în anul 2010 de către Fundația pentru SMURD.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presă privind misiunile umanitare întreprinse până acum deschideți AICI.

Fundația pentru SMURD

26 noiembrie 2011