09/12/13

Comunicat – Burse la SMURD Targu Mures

Fundatia pentru SMURD organizeaza, in perioada 14 februarie-21 februarie 2014, concursul pentru selectarea a 3 bursieri voluntari ce isi vor desfasura activitatea in cadrul SMURD TARGU-MURES, dintre studenții tuturor facultatilor de medicina din Romania (concursul a fost extins la nivel national). Durata stagiului de pregatire este de 1 luna.

Fundatia pentru SMURD va asigura costurile de transport, cazare si masa pe durata stagiului.

Pentru inscrierea in concurs trebuie completat formularul disponibil AICI si transmis la adresa de email: voluntar@fundatiapentrusmurd.ro, pana cel tarziu luni, 16 decembrie 2013, ora 10.00.

In perioada 14 februarie-21 februarie 2014, cei inscrisi vor trebui sa trimita un eseu cu urmatoarea tematica: „Cum considerati ca ar trebui sa evolueze medicina de urgenta in urmatorii 10 ani? Ce masuri ar trebui luate in urmatorii 10 ani pentru ca medicina de urgenta sa evolueze in directia pe care o vedeti dvs.?

Mai multe detalii privind regulamentul concursului se gasesc AICI.

Fundatia pentru SMURD
9 decembrie 2013

Fundatia pentru SMURD in colaborare cu Brigada de Pompieri din Paris urmeaza sa asigure, incepand din luna mai 2014, doua burse de formare in Franta pentru medicii specialisti sau primari in specialitatea medicina de urgenta sau anestezie terapie intensiva.

Conditiile obligatorii sunt urmatoarele:
– experienta in asistenta medicala de urgenta prespitatliceasca (ambulanta si, unde este cazul, elicopter) in cadrul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) de cel putin 1 an;
– cunostinte avansate de limba franceza.

Bursa prevede un contract de lucru pe durata a 2 ani, incheiat cu Brigada de Pompieri din Paris, perioada de timp in care persoana respectiva are obligatia de a participa la toate modulele de pregatire in domeniul asistentei medicale de urgenta prespitalicesti precum si in cazul interventiilor la accidente colective si calamitati, inclusiv interventii care implica substante chimice, radiologice, nucleare sau biologice si sa efectueze cel putin 100 de garzi pe an in cadrul echipajelor de terapie intensiva mobila, in calitate de medic.

Numarul total al burselor este de doua si fiecare dintre acestea cuprinde: cazare si masa asigurata pe durata contractului (inclusiv cazare familie, daca este cazul) si o suma lunara de aprox. 3.500-4.000 EUR, asigurata de Brigada de Pompieri din Paris, in acest sens fiind obligatorie semnarea unui contract de munca, urmand ca medicul bursier sa aiba, pe durata celor 2 ani, statutul de medic militar.

Persoanele care vor fi selectionate vor semna un contract prin care se angajeaza ca la finalul pregatirii se vor intoarce la locurile de munca din Romania, in cadrul SMURD, unde vor lucra cel putin 4 ani, in caz contrar obligandu-se sa achite Fundatiei pentru SMURD un cuantum in valoare de 70.000 EUR.

Pentru inscriere va rugam sa ne transmiteti un cv actualizat si datele dvs. de contact pe adresa de e-mail: office@fundatiapentrusmurd.ro  

UPDATE: termenul de depunere a solicitarilor de inscriere a fost prelungit pana la 15 decembrie 2013.

Data limita de depunere a solicitarilor de inscriere este de 30 noiembrie 2013. 

Dr. Raed ARAFAT
Presedintele Consiliului director
Fundatia pentru SMURD
15 noiembrie 2013