16/07/14

(2014) Sustinerea dotarii Centrului de formare a paramedicilor din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova in Republica Moldova

Fundatia pentru SMURD sustine proiectul de implementare a serviciului medical de urgenta SMURD in Republica Moldova.

smurd_rep_moldova_1

In acest sens, in data de 15 mai 2014, a avut loc predarea echipamentelor de instruire pentru deschiderea primului centru de pregatire a personalului paramedical in Republica Moldova. Aceasta a fost o etapa premergatoare demararii activitatii primelor echipaje SMURD in Republica Moldova.

smurd_rep_mold_2

Fundatia Pentru SMURD s-a implicat intr-un proiect mai amplu, initiat de Guvernul Romaniei, prin achizitionarea echipamentelor necesare instruirii personalului, dupa ce un numar de pompieri din Republica Moldova au parcurs cursul de formare formatori la Centrul National de formare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Horea” al judetului Mures.

 

IMG_0077

 

Cu ajutorul echipamentelor oferite Centrului de prim ajutor calificat din cadrul Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, primele cursuri de formare a pompierilor din Republica Moldova, ce vor fi sustinute de formatorii care au finalizat instruirea la Targu Mures, a inceput in luna iulie 2014.

smurd_rep_mold_3

Bugetul alocat de Fundatia Pentru SMURD este de 23,000 EUR.