02/06/10

Vodafone

Colaborarea Vodafone Romania cu SMURD a inceput in anul 2004, cand s-au facut primele teste pentru realizarea unei solutii de telemedicina.

In anul 2005, printr-o sponsorizare Vodafone de 100.000 de Euro, opt ambulante SMURD din judetul Mures au fost dotate cu echipamente medicale (dispozitive de resuscitare/defibrilare si monitorizare a functiilor vitale) si de comunicatii. Aceste echipamente permit transmiterea simultana a parametrilor medicali, prin intermediul Solutiei de telemedicina, de la unitatile mobile SMURD catre Unitatea de Primire Urgente SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Sistemul de Telemedicina, o premiera in Romania, mareste eficienta interventiei echipajelor SMURD in situatii de urgenta si a salvat viata unui om, la mai putin de o saptamana de la lansare, fiind extins ulterior, pe langa judetul Mures si in filialele SMURD din judetele Cluj, Hunedoara, Sibiu, Dolj, Galati si in Bucuresti.

In mai 2006, cu ajutorul unei sponsorizari de 280.000 de Euro oferita de Vodafone Romania, SMURD a achizitionat o Masina de Interventie pentru Accidente Colective, Dezastre Naturale si Operatiuni de Salvare Grea.

Masina interventie accidente colective, dezastre naturale si operatiuni de salvare grea

Aceasta a fost prima solutie de interventie in astfel de situatii (catastrofe naturale, accidente aviatice, feroviare, etc) disponibila in Romania.

Masina interventie accidente colective, dezastre naturale si operatiuni de salvare grea

Masina si echipajul medical aferent pot sa ofere asistenta medicala imediata, la locul accidentului, pentru cel putin 50 de persoane.

Masina de comanda - exterior Masina de comanda SMURD

In anul 2009, pentru achizitionarea unei masini de comanda SMURD, Vodafone Romania a donat suma de 1.088.472 RON. Centrul de comandă SMURD este o maşină care poate fi folosită în situații extreme de genul catastrofelor naturale, accidentelor aviatice, feroviare etc.

Masina de comanda - interior Masina de comanda - interior

Pentru completarea dotarii cu echipamentele de comunicatii necesare unei functionarii eficiente a centrului de comanda au fost folosite fonduri structurale si fonduri ale Fundatiei pentru SMURD.

Masina de comanda - exterior Masina de comanda - exterior

Vodafone Romania ofera, tot sub forma de sponsorizare, servicii de comunicatii (telefoane mobile, dispozitive handsfree, kituri pentru masini, abonamente si trafic voce si date) in valoare de peste 30.000 Euro anual, pentru ambulantele SMURD din judetele Mures, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Dolj, Galati si Bucuresti.