02/09/11

Rompetrol sprijina si in 2011 Fundatia pentru SMURD

Grupul Rompetrol, Fundatia pentru SMURD si Inspectoratul General de Aviatie (IGAv) continua si in 2011 parteneriatul pentru sustinerea interventiilor de urgenta pe cale aeriana, a deplasarii personalului medical si transportarea victimelor.

In cadrul colaborarii, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, asigura in 2011 o cantitate lunara de 30 tone de combustibil Jet A 1, cantitate estimata pentru operarea celor doua elicoptere din Bucuresti si Targu Mures, valoarea totala a sprijinului acordat fiind de aproximativ 310,000 USD.

“Continuarea parteneriatului cu SMURD reprezinta un gest firesc al unei companii ce dezvolta programe de responsabilitate sociala si este permanent preocupata de imbunatatirea aspectelor sociale specifice comunitatilor in care isi desfasoara operatiunile. Si in 2011 Grupul Rompetrol va acoperi intregul consum de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, facilitand astfel interventiile medicale aeriene si salvarea de vieti omenesti. Initiativa face parte din platforma de responsabilitate sociala a Rompetrol, “Energia vine din suflet”, care cuprinde programul national “Impreuna pentru fiecare” si alte proiecte punctuale din domeniile mediu si sanatate”, declara Gavit Kurkimov, Vice Presedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

„Misiunea SMURD este de a salva pacienti aflati in stare critica si care necesita o interventie rapida si de inalta competenta, iar Rompetrol, prin sprijinul sau, are un rol activ in acest demers. Colaborarea directa cu Inspectoratul General de Aviatie si Rompetrol reprezinta o sansa acordata celor care au nevoie de ajutor medical de urgenta din partea SMURD”, declara Raed Arafat, Presedinte Consiliu Director – Fundatia pentru SMURD.

Incepand cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a efectuat interventii aeriene de urgenta la nivel national, contribuind astfel la transportarea si salvarea unui numar de 2470 de persoane ranite. In 2010, in cadrul punctelor de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Grupul Rompetrol, s-au efectuat 835 interventii, insumand 1315 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviatie are o contributie importanta in cadrul acestor actiuni de tip SMURD prin operarea celor 2 elicoptere, cat si prin asigurarea accesului rapid in cadrul interventiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

Despre Rompetrol: Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale – explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Despre Fundatia pentru SMURD: Fundatia pentru SMURD isi doreste sa contribuie, prin promovarea transparentei si a profesionalismului, la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania. Activitatea sa se concentreaza pe sprijinirea activitatii SMURD si, in acest sens, a dezvoltarii unui sistem national integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic (prin parteneriate durabile intre diverse institutii ale statului si companii responsabile si dornice sa se implice).

Fundatia Pentru SMURD a achizitionat prin campania „2% pentru SMURD”, rezervoare de combustibil pentru dotarea bazelor existente de decolare a elicopterelor de la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Targu-Mures si Tulcea si desfasoara procedurile pentru achizitia, in 2011, a unui rezervor pentru Craiova.  

Despre Inspectoratul General de Aviatie: Inspectoratul General de Aviatie este structura componenta a Departamentului Ordine si Siguranta Publica al Ministerului Administratiei si Internelor, specializata in executarea misiunilor de zbor, operative sau cu caracter umanitar, independent sau in cooperare, in sprijinul structurilor M.A.I. sau al comunitatii. In calitate de operator aerian pentru S.M.U.R.D., IGAv isi desfasoara activitatea in baza O.U.G. nr. 126/2003, prin Punctele de operare aeromedicala, situate la Bucuresti, Targu Mures si Iasi. Specificul misiunilor executate vizeaza transportul medical aerian de urgenta, precum si interventii la fata locului in cazul evenimentelor de o gravitate deosebita.

Fundatia pentru SMURD

9 februarie 2011