04/25/13

Rompetrol – Lansare Program anual de granturi pentru sanatate si mediu – Impreuna pentru fiecare – 2013

Rompetrol – De 5 ani suntem “Impreuna pentru fiecare” Grupul Rompetrol lanseaza a 5-a editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale. In perioada 2009-2012, Grupul a acordat granturi in valoare de 1 million USD si a sustinut implementarea a 71 de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului, beneficiarii directi si indirecti fiind de aproximativ 250.000 de persoane.

“Cifrele ne motiveaza, dar ceea ce ne face sa mergem mai departe cu acest program sunt oamenii, beneficiarii proiectelor pe care noi le sustinem si le implementam prin parteneriate locale. Noi punem la dispozitie platforma de inscriere si foarte multa implicare, dar fara ajutorul celor carora le pasa de comunitatea din care fac parte, munca noastra ar fi in zadar. Rompetrol este acolo unde comunitatea constientizeaza o nevoie si se implica, prin toate mijloacele, sa o rezolve. Fiecare proiect inscris inseamna o comunitate constienta, iar asta inseamna evolutie”, declara Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Astfel, pana pe 02 iunie,  ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial pot inscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului. Noutatea editiei din acest an consta in adaugarea unui nou domeniu, cel al inovatiei in sanatate si mediu, cu o finantare de 100,000 RON. Celelalte doua categorii bugetare sunt de 15,000 RON (pentru proiecte educationale) si 45.000 RON (pentru proiecte ce presupun renovarea si dotarea unitatilor medicale sau activitati de conservare si mentinere a conditiilor de mediu existente la nivel local).

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixta foarmata din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG. La evaluare proiectelor de catre juriu, se va avea in vedere motivatia sociala, numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei. De asemenea, toate proiectele inscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro si pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finala.

Dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, pe data de 08 iulie vor fi anuntati castigatorii granturilor. Implementarea efectiva a proiectelor selectate  trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul anului 2013. Programul national “Impreuna pentru fiecare” a fost lansat in 2009, ca parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sanatate si protectia mediului, cele doua directii sustinute de Grupul Rompetrol. De asemenea, compania continua si in 2013 parteneriatele traditionale cu societatea civila; dintre acestea – angajamentul fata de Fundatia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigura o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor SMURD, sustinerea Galei Societatii Civile  (unde Rompetrol a fost partener si sponsor principal timp de 9 editii), colaborarea de 10 ani cu Asociatia Ovidiu Rom (ce pledeaza pentru programe si materiale scolare, uniforme, pranzuri calde gratuite pentru copiii proveniti din familii cu venituri scazute, aplicarea legislatiei in domeniul educatiei si drepturile copilului etc.).

Despre Grupul Rompetrol: Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, dar si in operatiuni aditionale – explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operatiuni in 12 tari, Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie prima si produse la standarde europene, in acord cu nevoile consumatorilor.

Contact: Costinela Dragan. Tel: 021.307.74.17

Rompetrol

Bucuresti, 25 aprilie 2013