04/27/10

(2010) Dotarea serviciului UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita si a spitalului cu doua ambulante din Germania

Descriere: In urma emiterii Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1417/ 10.11.2009 a fost constituit compartimentul UPU-SMURD, prin colaborarea cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita.

Pentru desfasurarea activitatii acestui compartiment si asigurarea acoperirii celor 3 puncte operationale care functioneaza in prezent (in municipiul Bistrita, orasul Nasaud si orasul Sangeorz-Bai) se dispune de 4 ambulante, dintre care 3 sunt cu dotari de prim-ajutor, iar cea de-a patra pentru asigurarea terapiei intensive mobile.

Denumire solicitant: Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Partener 1: Asociatia Internationales Bildungs und Sozialwerk e.v., Germania

Partener 2: Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita

Partener 3: ISU Bistrita

Avand in vedere vechimea considerabila a ambulantei de terapie intensiva existente precum si necesitatea unei ambulante de rezerva, deoarece este singurul echipaj de acest gen din judet, in urma unei oferte a organizatiei neguvernamentale Internationales Bildungs und Sozialwerke V. din Germania (impreuna cu care Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud colaboreaza excelent inca din anul 2004, pe baza unor acorduri de parteneriat si cooperare) de a mijloci achizitionarea a doua ambulante de la Crucea Rosie Germana si de a suporta jumatate din cheltuielile de achizitie, partenerii au convenit trimiterea catre asociatia germana a unui raspuns pozitiv privind aceasta oferta.

Costurile de achizitie sunt de 9.600 EUR pentru ambele ambulante, ONG-ul german asigurand si cheltuielile de inmatriculare provizorie pentru efectuarea deplasarii pana in Romania.  

Activitati incluse in proiect:

  • Preluarea celor doua ambulante din Germania
  • Inmatricularea celor doua ambulante 
  • Pregatirea si dotarea ambulantelor pentru omologare
  • Omologarea ambulantelor conform normativelor in vigoare
  • Darea in folosinta pentru Serviciul UPU-SMURD

Obiectiv specific: Cresterea capacitatii de acordare a serviciilor de urgenta si sanatate in judetul Bistrita-Nasaud prin achizitionarea a doua ambulante una pentru Serviciul UPU-SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Bistrita-Nasaud si una pentru Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud.

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta si cresterea calitatii actului medical in regiunea mai sus mentionata.