09/06/11

Comunicat privind prezentarea celor doua motociclete de interventie care au intrat in dotarea SMURD Bucuresti

Incepand de astazi SMURD Bucuresti foloseste, pe langa autospecialele si ambulantele cu care este dotat serviciul, si doua motociclete. Acestea sunt destinate interventiei rapide si acordarii primului ajutor la locul accidentului.

La prezentarea celor doua motociclete au participat Ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau si Subsecretarul de Stat dr Raed Arafat.

Proiectul, deocamdata experimental, a fost initiat dupa un model deja existent in Marea Britanie si Olanda.

Imagini motociclete SMURD Bucuresti

Cele doua motociclete sunt destinate, prioritar, interventiilor in zonele urbane aglomerate, avand in vedere faptul ca traficul aglomerat din marile orase face dificila interventia ambulantelor. Vor fi imbunatatite, astfel, serviciile medicale de urgenta in zonele urbane aglomerate prin reducerea semnificativa a timpilor de interventie.

Motocicletele vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordarii extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusa laringoscop, aspirator secretii si geanta medicala de urgenta.

Imagini motociclete SMURD Bucuresti

De asemenea, acestea vor fi echipate, pentru activitatea de interventie SMURD, cu dispozitive de avertizare sonora si luminoasa, precum si cu sisteme speciale de comunicatie.

Valoarea proiectului este de 44.534 euro iar banii provin din fondurile obtinute de catre Fundatia pentru SMURD in Campaniile “2% pentru SMURD”.

Imagini motociclete SMURD Bucuresti

Cu acest prilej a fost prezentata si o autospeciala noua cu apa si spuma prevazuta si cu echipamente de descarcerare si prim-ajutor, destinata acordarii primului ajutor pana la sosirea unei ambulante care va face parte, de asemenea, din dotarea ISU Bucuresti.

Imagini motociclete SMURD Bucuresti

Fundatia pentru SMURD

6 septembrie 2011