10/12/11

Comunicat privind participarea Fundației pentru SMURD la ONGFest 2011

Fundația pentru SMURD a participat în perioada 9 septembrie – 2 octombrie 2011 la ONGFest.

Scopul prezenței Fundației pentru SMURD la evenimentele de la București, Iași și Cluj, organizate în cadrul ONGFest, a fost popularizarea ideii de a redirecționa anual 2% din impozitul pe venit către o organizație non-profit.

Prin acțiunile desfășurate – seminarii cu tema Campania anuală de redirecționare a 2% din impozitul pe venit – exprimă-ți dreptul la opțiune”ne-am dorit să explicăm populației ce înseamnă redirecționarea anuală a celor 2% și, de asemenea, de ce este important ca fiecare dintre noi să-și exercite de acest drept.

Membri ai echipajelor SMURD și voluntari au organizat în locațiile în care s-au desfășurat evenimentele scurte demonstrații de acordare a primului-ajutor, destinate neinițiaților, persoanelor care își doresc să știe ce trebuie făcut în situații în care un gest simplu poate salva o viață.

Considerăm că participarea Fundației pentru SMURD la ONGFest 2011 a fost de bun augur, numărul persoanelor care au asistat la acțiunile organizate fiind considerabil. Mai mult, o bună parte a celor abordați de către voluntarii Fundației pentru SMURD și-au exprimat mulțumirea, fiindu-le clarificate numeroase aspecte legate de acțiunea de redirecționare a 2% din impozitul pe venit.

În fiecare an statul român oferă cetățenilor săi contribuabili posibilitatea de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către o organizație non-profit.  Exercitându-ți acest drept mandatezi statul să redirecționeze cei 2%, din impozitul deja plătit, către o instituție non-profit despre care consideri că îți reprezintă cel mai bine interesele și dorințele. Prin simpla completare a formularului 230 și depunerea lui la Administrația Financiară de care aparții alegi, practic, zona de interes sau proiectul în care vrei să fie investite cele două procente. Nu trebuie să scoți nici un ban din buzunar, cei 2% fiind redirecționați dintr-o sumă pe care statul deja ți-a oprit-o – impozitul pe venit. Alege să redirecționezi anual 2% din impozitul pe venit! Alege ca printr-un gest simplu să participi la proiecte mari.