04/19/12

Comunicat privind cea de a o suta douazeci si opta misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD

In cadrul proiectului privind inchirierea avionului sanitar destinat SMURD, initiat de Fundatia pentru SMURD, a fost intreprinsa o noua misiune de umanitara.

Pe 17 aprilie 2012, o pacienta cu varsta de 53 de ani cu diagnosticul de ocluzie intestinala prin carcinomatozaperitoneala si sindrom aderential peritoneal, metastaze hepatice si ganglionare mezenterice, antecedente de neoplasm ovarian incomplete operat, chimiotratat si hormonotratat, uretrohidronefroza bilateral grad II a fost transferata de la Suceava la Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, pentru a beneficia de tratament de specialitate.

Distanta lunga, ce faceau ineficienta utilizarea elicopterului si necesitatea transferului in regim de urgenta a pacientului, au condus la alegerea solutiei avionului sanitar.

Misiunea a avut un caracter umanitar si de aceea toate costurile de transport au fost suportate din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate in anul 2010 de catre Fundatia pentru SMURD si alocate acestui proiect.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presa privind misiunile umanitare intreprinse pana acum, deschideti AICI.