04/08/13

Autospeciale interventie urgenta SMURD – sprijin BMW – Safety Group

Automobile Bavaria a pus la dispozitia SMURD doua autospeciale BMW X3 destinate interventiilor de urgenta.

BMW - autospeciale interventie medic SMURD

BMW - autospeciale interventie medic SMURD

Automobile Bavaria, a oferit Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), doua autospeciale BMW X3,  in cadrul unei ceremonii desfasurate la showroom-ul dealer-ului BMW din Bucuresti – Baneasa. La ceremonia de livrare a celor doua autospeciale au participat din partea SMURD: Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii, dl. Dr. Raed Arafat, dl. Dr. Bogdan Oprita – Medic sef SMURD Bucuresti si dl. Dr. Cristian Boeriu- Medi sef SMURD Targu Mures. 

BMW - autospeciale interventie medic SMURD
BMW - autospeciale interventie medic SMURD

La ceremonie au fost invitati si reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Gral. Ioan BAS – Inspector General ISU si dl. Col. Stelian Dudus – Inspector sef in cadrul ISU Bucuresti, institutie cu care Automobile Bavaria colaboreaza incepand din anul 2012.

Autospecialele BMW X3 vor fi utilizate in interventiile medicilor de urgenta SMURD din Bucuresti si Mures pe durata a doi ani de zile, cu sprijinul Automobile Bavaria si al companiei Safety Broker, care alaturi de Fundatia pentru SMURD, a sustinut financiar dotarea autospecialelor cu echipamentele medicale necesare. Dl. Viorel Vasile, director general Safety Broker, a onorat invitatia de a participa la aceasta ceremonie. 

BMW - autospeciale interventie medic SMURD

Modelul BMW X3 special configurat pentru SMURD dispune de un motor Diesel cu o putere de 135 kW (184 CP) si este dotat cu sistemul de tractiune BMW xDrive.

Parteneriatul cu SMURD reprezinta un nou program de sustinere a devotamentului si profesionalismului celor care participa zilnic la operatiuni de salvare a vietilor si bunurilor cetatenilor aflati situatii de urgenta. Anul trecut, Automobile Bavaria a pus la dispozitia ISU o autospeciala BMW X1, pentru o perioada de 1 an. Autospeciala BMW X1, utilizata ca punct de comanda la interventii, dispune de sistemul de tractiune BMW xDrive si este dotata cu echipament de protectie, aparat de respirat, camere de termoviziune sau alte elemente specifice.

Programele BMW pentru autoritati.

De mai bine de 50 de ani BMW a dezvoltat programe speciale destinate autoritatilor si serviciilor de urgenta. Fiabilitatea , motoarele  si elementele de siguranta au fost principalele atuuri datorita carora BMW si-a construit reputatia in acest domeniu. In ultimii ani, eficienta si consumul redus de combustibil, precum si costurile de mentenanta reduse au devenit prioritati in politica de achizitie a autospecialelor. Prin programele de intretinere gratuita oferite atat cumparatorilor privati, cat si autoritatilor, BMW a oferit un sprijin suplimentar utilizatorilor autoturismelor acestei marci, in primii 5 ani sau 100.000 km, costul reviziilor fiind suportate de producator.
Productia autovehicule speciale are loc in paralel cu cea a modelelor de serie si asigura cele mai inalte standarde de calitate si functionalitate. In majoritatea tarilor europene,  marca BMW este prezenta in serviciul autoritatilor – paramedicilor, pompierilor si politiei.

Automobile Bavaria – Centru de competenta pentru vanzari speciale

Automobile Bavaria este singurul dealer din Romania certificat de catre BMW ca Centru de Competenta pentru vanzari speciale (SSCC). Avand aceasta calitate, Automobile Bavaria a furnizat autospeciale si motociclete destinate autoritatilor in Romania si a initiat programe de sustinere a unor activitati derulate de acestea. Printre ele enumeram parteriate cu Inspectoratul general de Politie, Politia Autostrazi sau ISU.

BMW X3.

BMW X3 combina tehnologia performanta, specifica modelelor BMW X, cu o silueta dinamica. Gratie unui habitaclu spatios si unui grad ridicat de versatilitate la interior, modelul se adapteaza situatiilor individuale de transport. Tehnologia BMW xDrive de transmisie 4×4 optimizeaza tractiunea si asigura o dinamica sporita. BMW X3 ofera calitati exceptionale de all-rounder fara compromisuri, combina placerea condusului si eficienta cu confortul si functionalitatea, robustetea cu eleganta. Modelul BMW X3 pus la dispozitia SMURD este echipat cu propulsorul diesel cu patru cilindri, 1995 cmc, care dezvolta un maxim al puterii de 135 kW/184 CP. Consumul mediu de carburant este de 5,7 l/100 km. BMW X3 este echipat standard cu tehnologia BMW xDrive de transmisie integrala permanenta.

Automobile Bavaria Group este cea mai mare rețea de dealeri BMW din Romania si deține alte cinci centre in Germania. Pe plan local, grupul comercializeaza autoturisme BMW, MINI, noi si rulate, motociclete BMW, Husqvarna, noi si rulate, detine singurul service Rolls-Royce pe o raza de 1.000 de kilometri. Prin rețeaua MHS Truck & Bus este importatorul și distribuitorul camioanelor MAN si al autobuzelor Neoplan in Romania.