16/03/18

Curs Basic ICU (terapie intensivă de bază) – mai 2018

În perioada 3-4 Mai 2018 va avea loc la Târgu-Mureș, în Centrul național de Pregătire în Medicină de Urgență și Dezastre, cursul de Basic ICU (Terapie Intensivă de baza). Cursul se adresează rezidenților și medicilor specialiști/primari în medicină de urgență/ATI cu puțină experiență în terapie intensivă. Cursul include prezentări teoretice și ateliere practice în proporție de 1:1. Temele discutate se referă la evaluarea pacientului critic, ventilația mecanică, monitorizare, șoc, insuficiență respiratorie, traumă, interpretarea gazelor arteriale, tulburări metabolice, resuscitare, analgezie-sedare etc.

Cu o lună înaintea cursului, participanții vor primi un manual de curs și accesul la o aplicație pentru telefon mobil/tabletă (include unele prezentări, manual de curs, algoritmi), care trebuie parcurse și vor susține un test on line pre-curs.

Mai multe detalii despre curs pot fi găsite AICI.

Numărul maxim de participanții este de 24. Pentru informații suplimentare si înscriere, persoana de contact este dr. Truta Sorana. Email: struta@smurd.ro .

Taxa de curs este de 400 RON și include materialele de curs, pauzele de prânz și de cafea.