22/04/10

Comunicat privind cea de a saptea misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD

O noua misiune de salvare aeromedicala a fost efectuata miercuri, 21 aprilie 2010, cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, prin proiectul initiat de Fundatia pentru SMURD.

Un copil nou-nascut cu varsta de doua zile, in stare foarte grava, cu o malformatie cardiaca, ventilat artificial a fost transportat de la Bucuresti la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu-Mures pentru a fi supus unei interventii chirurgicale.

Misiunea a continuat cu transportul unui barbat in varsta de 40 de ani cu un traumatism toracic sever, fractura instabila de coloana lombara, hemotorax si pneumomediastin. Acesta a fost tranferat de la Oradea la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Bagdasar-Arseni” din Bucuresti.

A fost aleasa utilizarea avionului sanitar avand in vedere caracterul complex al misiunii, distanța foarte mare si situatia de urgenta impusa de gravitatea cazurilor.

Cei doi pacienți au fost transferati in cele mai bune conditii pana la destinatie. Costurile de transport, datorita caracterului umanitar al misiunii, vor fi acoperite din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate in anul 2009 de Fundatia pentru SMURD si alocate acestui proiect.

Fundatia pentru SMURD

22 Aprilie 2010