01/12/11

Comunicat privind cea de a o sută cincea misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispoziția SMURD

Pe 30 noiembrie 2011 s-a desfasurat cea de a 105-a misiune umanitara prin proiectul privind inchirierea avionului sanitar destinat SMURD, initiat de Fundatia pentru SMURD.

Misiunea a avut ca scop transferul unui pacient, bărbat, in varsta de 41 de ani, cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafata corpului, de la Suceava la Bucuresti.

Pacientul a fost transportat de urgenta, aflandu-se in stare critica, de la Suceava, la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti. Barbatul suferise arsuri de gradele III – IV pe aproximativ 45% din suprafata corpului (cap. regiune cervicala – circular, torace, membre superioare – bilateral). De asemenea, pacientul prezenta plagi injunghiate superficiale la nivelul hipogastrului. fiind intubat si ventilat mecanic. Din aceste motive medicii au decis transferul de urgenta al pacientului la Bucuresti.

A fost aleasă varianta transferului cu avionul pus la dispozitia SMURD deoarece elicopterul SMURD se afla intr-o alta misiune, la Bacau, iar starea pacientului nu permitea amanarea transferului la Bucuresti pana la finalizarea misiunii de la Bacau.

Misiunea a avut un caracter umanitar si de aceea costurile integrale de transport au fost suportate din fondurile campaniei „2% pentru SMURD”, derulata in anul 2010 de catre Fundatia pentru SMURD.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presă privind misiunile umanitare întreprinse până acum deschideți AICI.

Fundația pentru SMURD

30 noiembrie 2011