23/11/11

Comunicat privind cea de a nouăzeci și noua misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispoziția SMURD

Pe 22 noiembrie 2011 s-a desfășurat cea de a 99-a misiune umanitară prin proiectul privind închirierea avionului sanitar destinat SMURD, initiat de Fundația pentru SMURD.

În cadrul acestei misiuni a fost transportat de la Bacău la București un pacient, copil, în vârstă de 1 an și 6 luni, în stare foarte gravă, cu arsuri pe circa 20% din suprafața corpului.

Copilul a fost trasferat de la Bacău cu arsuri de gradele II și III pe circa 20% din suprafața corpului. După transfer pacientul a fost internat, pentru a urma un tratament specializat, în Secția de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalul de Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Medicii au decis transferul la București, solicitând avionul sanitar SMURD, deoarece atât distanța cât și condițiile meteo nefavorabile ar fi împiedicat transportul cu un elicopter SMURD.

Misiunea a avut un caracter umanitar și de aceea costurile integrale de transport au fost suportate din fondurile campaniei „2% pentru SMURD”, derulată în anul 2010 de către Fundația pentru SMURD.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presă privind misiunile umanitare întreprinse până acum deschideți AICI.

Fundația pentru SMURD

23 noiembrie 2011