02/04/11

Comunicat privind cea de a cincizeci si cincea misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD

O noua misiune umanitara de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD a fost intreprinsa la 1 aprilie 2011, prin proiectul initiat de Fundatia pentru SMURD.

Un pacient cu varsta de 58 de ani cu diagnosticul de ingestie accidentala de substanta caustica, leziuni necrotico-hemoragice la nivel faringo-laringian si posibile leziuni eso-gastrice a fost transferat pentru investigatii si tratament de specialitate de la Bacau la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Pe durata transportului pacientul a fost asistat de medicii SMURD, intubat, cu ventilatie mecanica asistata, analgo-sedat.

A fost aleasa solutia avionului sanitar destinat SMURD datorita necesitatii transferului in regim de urgenta, in conditii de noapte si astfel, a indisponibilitatii elicopterului ce opera misiunile SMURD.

Deoarece misiunea a avut un caracter umanitar, costurile de transport au fost suportate din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate in anul 2010 de catre Fundatia pentru SMURD si alocate acestui proiect.

Pentru a vizualiza celelalte comunicate de presa privind misiunile umanitare intreprinse pana acum, deschideti AICI.

Fundatia pentru SMURD

2 Aprilie 2011