Exxon Mobil si OMV Petrom sprijina financiar proiectul de constructie a bazei aeromedicale SMURD CONSTANTA
Constanta / Bucuresti, 24 noiembrie 2014:
ExxonMobil si OMV Petrom acorda sprijin financiar pentru proiectul de constructie a unei baze pentru elicopterul SMURD Constanta, necesara pentru a asigura functionalitatea unei activitati zilnice neintrerupte a echipajului aero-medical SMURD aflat in alerta.
Constructia va fi alcatuita dintr-o platforma de aterizare si un hangar destinate elicopterului SMURD Constanta si unei echipe de minim 6 persoane (piloti, tehnicieni de aviatie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori si echipaj medical). Amplasamentul ales apartine Directiei de Sanatate Publica Constanta – Ministerul Sanatatii si este destinat construirii viitorului Spital Regional de Urgenta Constanta.
Beneficiarii acestei initiative sunt pacienti in stari critice, accidentati grav, din zona judetului Constanta, Regiunea Sud-Est, care beneficiaza de interventia echipajelor de prim ajutor, terapie intensiva si salvare aeriana si au nevoie de asistenta medicala de urgenta corespunzatoare si uneori, transferul de urgenta catre alte centre medicale specializate.
Obiectivele acestui proiect sunt:
- cresterea capacitatii si eficientei echipajelor de salvare aeriana SMURD Constanta in interventiile aero-medicale de urgenta;
- imbunatatirea activitatii de operare aeromedicala a SMURD Constanta in Regiunea Sud-Est;
- imbunatatirea activitatii de interventie, la nivel general, a serviciului SMURD in situatii de urgenta si a numarului si eficientei misiunilor de salvare SMURD efectuate pe teritoriul Romaniei.
De asemenea, prin aceasta initiativa se va realiza un progres din punct de vedere al cresterii eficientei activitatii de interventie SMURD in Regiunea Sud-Est, prin sprijinirea desfasurarii in mai bune conditii a misiunilor efectuate de echipajele de prim ajutor, terapie intensiva si salvare aeriana SMURD. in concluzie prin acest proiect contribuim la dezvoltarea in Romania a unui sistem integrat de asistenta medicala de urgenta eficient la standarde europene si internationale.
Pana in prezent, au fost realizate proiectele tehnice si studiile necesare si s-au obtinut avizele pentru constructia bazei aeromedicale. In continuare, Fundatia pentru SMURD va lansa ofertele de constructie catre companiile autorizate.
Contributia financiara acordata de cele doua companii, ExxonMobil si OMV Petrom, este de aproximativ 660.000 EUR, in total.
„Suntem incantati ca putem sprijni Fundatia pentru SMURD si misiunea lor de a imbunatati sistemul medical de urgenta in regiune. Implicarea noastra in realizarea acestui proiect este in totala concordanta cu politica companiei ExxonMobil de a se concentra cu prioritate pe siguranta si excelenta operationala si confirma angajamentul pe termen lung al companiei noastre pentru un comportament social responsabil si de sprijin pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea”, a declarat John Knapp, director general al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited.
“Consideram ca este important sa contribuim la intarirea capacitatii Romaniei de a fi pregatita in situatii de urgenta. De aceea, continuam parteneriatul strategic pe care OMV Petrom il are deja cu autoritatile romane prin care am dotat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) cu echipament specific de interventie si am extins reteaua de telemedicina de urgenta pentru 9,5 milioane de romani. Prin constructia bazei aeromedicale la Constanta consolidam un climat de siguranta pentru regiunea de Sud-Est a Romaniei”, a declarat Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate OMV Petrom.
„Proiectul de constructie a platformei de aterizare a elicopterului SMURD, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, este o initiativa importanta pentru dezvoltarea activitatii aeromedicale in judetul Constanta si Regiunea de Sud-est a Romaniei. Aceasta oportunitate va sustine si ne va permite indeplinirea in cele mai bune conditii a misiunilor desfasurate de echipajele SMURD Constanta si va sprijini, in final, sistemul integrat de asistenta medicala de urgenta. Pe aceasta cale, adresez sincere multumiri partenerilor nostri, companiile ExxonMobil si OMV Petrom, care s-au alaturat acestui demers ambitios”, a declarat Dr. Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD.
Despre ExxonMobil:
ExxonMobil, cea mai mare companie privata de petrol si gaze naturale din lume, foloseste tehnologie moderna si inovatie pentru a sprijini cererea tot mai mare de energie la nivel global. ExxonMobil detine un portofoliu de top de resurse in industrie, este cea mai mare companie de rafinare si vanzare pentru produse petroliere iar compania sa de chimicale este una dintre cele mai mari din lume. ExxonMobil a revenit in Romania in anul 2008 iar filiala locala de explorare, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, a fost deschisa in Romania in 2011. Pentru mai multe informatii vizitati www.exxonmobil.com.
Despre OMV Petrom:
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.
OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Economiei, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.
in ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 5%.
Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. Pana in prezent, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala. „tara lui Andrei” este principala platforma de implicare in comunitate.
Despre Fundatia pentru SMURD:
Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, ce sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare si dezvoltarea asistentei medicale de urgenta.
Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca, calitatea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.
Fundatia pentru SMURD functioneaza in mod independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale si alte companii si organisme responsabile si dornice sa se implice in acest sens.
in vederea atingerii scopurilor care au stat la baza infiintarii sale, Fundatia pentru SMURD a derulat si deruleaza diferite proiecte, finantate exclusiv din fonduri provenite din campaniile anuale ”2% pentru SMURD” si din donatii si sponsorizari ale unor companii care isi desfasoara activitatea in Romania. Proiectele Fundatiei pentru SMURD de la inceputul campaniei 2%, in 2006/2007, destinate integral dezvoltarii acestui sistem, in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General de Aviatie depasesc suma de 20.000.000 RON. Informatii detaliate legate de activitatea Fundatiei, se regasesc pe pagina de internet www2.fundatiapentrusmurd.ro/.
Fundatia pentru SMURD