10/03/15

(2017-2018) Proiect pilot de management al traficului în intersecţiile semaforizate pentru circulaţia rapida a autospecialelor de intervenţie SMURD în oraşul Târgu-Mureş

Este vorba de un sistem de control şi protecţie a ambulanţelor şi celorlalte vehicule de intervenţie în situaţii de urgenţă care se deplasează către un incident şi trec prin intersecţiilor semaforizate din marile oraşe.

Prin intermediul acestui sistem se gestionează traficul rutier, pentru a permite circulaţia în siguranţă şi maximă eficienţă a tuturor autovehiculelor.

Proiectul va fi implementat în oraşul Târgu-Mureş, unde există deja un acord al municipalităţii şi constă în 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de comunicaţii şi 8 intersecţii semaforizate în care sunt instalate sistemele necesare de control a traficului.

În cadrul proiectului pilot va fi realizat şi un raport de evaluare ce va reprezenta un element definitoriu pentru posibilitatea de extindere a acestei iniţiative şi către alte oraşe din România.

OBIECTIVE: Avantajele implementării acestui sistem sunt următoarele:
– îmbunătăţirea timpului de deplasare la intervenţii a vehiculelor de intervenţie
– reducerea numărului de accidente în intersecţiile semaforizate;
– prevenirea accidentelor şi a costurilor legate de acestea;
– scăderea răspunderii pentru accidentele cu alte vehicule.

Având în vedere specificul activităţii SMURD şi numărul de incidente în care au fost implicate ambulanţe sau alte autospeciale de intervenţie, implementarea acestui sistem în intersecţii şi dotarea ambulanţelor SMURD cu acest tip de echipamente este deosebit de necesară.

BUGET TOTAL: 48,360.00 EUR