05/04/11

(2010) Imbunatatirea activitatii aeromedicale in zona de responsabilitate SMURD din judetele Tulcea şi Cluj, prin dotarea acestor baze aeriene cu cate un rezervor de carburanti

Descriere: Prin montarea unui rezevor metalic suprateran pentru carburanti de aviatie va fi imbunatatita capacitatea de stocare si implicit vor fi reduse timpul de raspuns precum si cheltuielile directe de operare ale elicopterelor ce executa serviciul SMURD.

Prezenta unui rezervor de alimentare in apropierea elicopterului permite gestionarea cantitatii combustibilului dupa tipul interventiei si necesarul de combustibil aferent. Avand in vedere ca Rompetrol sponsorizeaza misiunile aeromedicale SMURD cu aprox. 30 de tone de combustibil/luna, aceste rezervoare sunt necesare si pentru stocarea combustibilului primit din donatii/sponsorizari.

In anul 2009 Fundatia pentru SMURD a achizitionat trei rezervoare de combustibil pentru dotarea punctelor aeromedicale de la Bucuresti, Iasi si Mures.

In urma unei serii de discutii cu reprezentanti ai Inspectoratului General de Aviatie (IGA) a fost propusa achizitionarea a doua rezervoare de combustibil pentru dotarea bazelor aeriene din Tulcea si Cluj. Din ratiuni de natura tehnica si in urma unei analize a pietei a fost decisa achizitionarea celor doua rezervoare de la acelaşi furnizor.

BUGET PROIECT: 37.510 EUR