20/11/10

(2010) Dotarea cu un defibrilator semiautomat a ambulantei de prim-ajutor si echipamente de protectie a serviciului SMURD Botosani

Descriere: La 16 decembrie 2010 a avut loc operationalizarea serviciului SMURD la nivelul ISU Botosani cu doua echipaje de prim-ajutor, respectiv un echipaj de prim-ajutor la Detasamentul de pompieri Botosani si un echipaj de prim-ajutor la Detasamentul de pompieri Dorohoi.

SMURD Botosani

Avand in vedere cresterea numarului de interventii ca urmare a gravelor accidente produse in ultimul timp, precum si pentru legalizarea si punerea in aplicare a procedurilor de interventie la actiunile comune dintre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” Botosani, Spitalul Judetean de Urgenta Botosani (prin Unitatea de Primire Urgente-SMURD) s-a  impus necesitatea infiintarii, operationalizarii si functionarii Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Botosani.

Pentru functionarea în conditiile impuse de lege a fost necesara dotarea ambulantei SMURD de tip B2 cu un defibrilator semi-automat, ce are suport de incarcare si indicatii in limba romana.

SMURD Botosani

Totodata, a fost necesara dotarea cu echipamente de protectie corespunzatoare a personalului SMURD Botosani. Aceasta achizitie a fost asigurata printr-o sponsorizare din partea E.ON Moldova Distributie S.A

SMURD Botosani

Activitati:

– Dotarea cu echipamente de protectie a personalului SMURD Botosani;

– Achizitionarea unui defibrilator pentru echipajul de prim-ajutor SMURD.