27/04/10

(2010) Dotarea Centrului national de formare formatori cu echipamente de prezentare si a ISU Horea Mures cu un echipament necesar interventiei in anumite situatii de urgenta

Descriere: Dotarea cu echipamente de prezentare a Centrului national de formare formatori si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Horea” Mures cu un echipament necesar interventiei in anumite situatii de urgenta.

Computerul aflat in dotarea Centrului national de formare este utilizat de patru instructori pentru elaborarea documentelor necesare centrului de formare cat si a raportarilor, statisticilor, evaluarilor si descarcarii si salvarii datelor necesare desfasurarii activitatii echipajelor SMURD din judet. Activitatea instructorilor este ingreunata deoarece computerul este fabricat in anul 2002 si funcționeaza foarte lent.

Monitor
Computer ISU

Videoproiectorul destinat desfasurarii normale a cursurilor de instruire nu mai este operational, dupa ce a fost folosit in cadrul activitatilor peste 8000 de ore.

Proiector

Notebook-ul necesar pentru sustinerea cursurilor si folosit pentru descarcarea datelor de pe defibrilatoarele CORPULS 3 atunci cand asistentul medical coordonator din cadrul ISU MURES se deplaseaza la cele 9 echipaje de prim ajutor SMURD este fabricat in anul 2004 si functioneaza cu mari probleme, cu toate ca a fost reparat de 3 ori.

Notebook - imprimanta

Celelalte echipamente, imprimanta centrului si scannerul – necesar pentru scanarea documentelor centrului sau a echipajelor SMURD – sunt depasite moral si fizic.

Scanner

Motopompa este necesara unei autospeciale cu apa si spuma de capacitate marita, datorita interventiei acesteia in zone in care nu se afla hidranti, iar accesul la surse de apa este foarte dificil. Tipul de motopompa ales are caracteristicile necesare participarii la interventii unde se foloseste cu preponderenta apa din sursele naturale (fantani, rauri, parauri, bazine naturale) si are dimensiunile necesare (lungime, inaltime, latime) operatiunilor desfasurate.

Motopompa

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea activitatii de instruire a Centrului National de formare formatori si sprijinirea activitatii ISU „Horea” Mures.

SUMA NECESARA PROIECTULUI: 11700 RON