28/01/10

(2009) Ameliorarea asigurarii aeromedicale in zona de responsabilitate SMURD Bucuresti prin construirea unei baze aeriene de salvare in sistem container.

Descriere: Construirea unui sistem rezidential modular tip container, alcatuit din patru containere care vor asigura functionalitatea unei activitati zilnice neintrerupte pentru o echipa de 6 persoane (piloti, pompieri descarceratori si echipaj medical).

 

Imagine containere exterior

Situatia existenta inainte de implementarea proiecteului: Echipajul in alarma al Punctului de Operare SMURD Bucuresti – Baneasa isi defasura activitatea intr-o locatie total improprie: o baraca inchiriata, situata in proximitatea hangarului Inspectoratului General de Aviatie (IGAv) al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Amenajarea spatiului in cauza si plata chiriei si a utilitatilor a fost facuta cu sprijinul financiar al Societatii de medicina si urgenta si catastrofa din Romania, al Fundatiei Pentru SMURD, al Spitalului Clinic de Urgenta si al Fundatiei Spitalul de Urgenta. In ciuda tuturor eforturile, spatiul in cauza se afla intr-o stare de degradare continua, fara incalzire si cu mari distorsiuni in alimentarea cu energie electrica si apa curenta (rece).

 

Imagine interior container

Obiectivele proiectului:

  1. Independenta logistica si operationala prin plasarea bazei langa platformele de operare ale elicopterelor.
  2. Conditii decente de locuit, hranire si igiena individuala pentru echipajul in alarma (piloti, pompier-descarcerator si echipaj medical)
  3. Eliminarea disfunctionalitatilor de comunicatii cu dispeceratele “112”, ISU-SMURD Bucuresti si a celorlalte agentii de urgenta
  4. Scurtarea timpilor de decolare si interventie.
  5. Posibilitatea recuperarii containerelor si mutarea lor intr-o alta locatie, daca baza de operare a IGAv va fi repozitionata

 

Imagine container interior

Sistemul de containere cuprinde urmatoarele module:

  1. camera functionala – punctul de dispecerizare, comunicatii, logistica etc.
  2. bucatarie – punct de servit masa, punct de pastrare a alimentelor etc.
  3. dormitor
  4. grup sanitar

Imagine exterior containere

Concluzii: In cadrul procesului de evaluare al ofertelor, desfasurat in luna noiembrie 2009, la care au participat si reprezentantii SMURD Bucuresti, a fost evidentiat un aspect deosebit de important al acestui proiect si anume necesitatea montarii sistemului de containere inainte de venirea iernii pentru a preveni o iminenta oprire a activitatii punctului de operare SMURD. Au fost primite propuneri, in conformitate cu detaliile tehnice ale cererii noastre, de la doua companii din domeniu. In urma analizei ofertelor au fost luate in considerare preturile oferite de cele doua companii, cumulate cu experienta relevanta in domeniu, un termen de livrare cat mai redus si, nu in ultimul rand, flexibilitatea companiilor in ceea priveste conformarea propunerilor cu cerintele proiectului.

 

Lucrari amenajare EON

E.ON Gaz Romania a sponsorizat modernizarea bazei aeriene de salvare pentru SMURD Bucuresti cu suma de 25000 RON.

 

SUMA NECESARA PROIECTULUI: 24990 EUR – 107654.4 RON