17/01/10

(2009) Achizitionarea echipamentelor de protectie pentru echipajul de prim-ajutor calificat Nadlac – SMURD Arad.

Descriere: In vederea imbunatatirii serviciilor medicale de urgenta in zona Nadlac, Arad, a fost necesara operationalizarea echipajului de prim ajutor calificat Nadlac, in luna decembrie 2009.

 

Echipamente-SMURD-Nadlac

Situatia actuala: Nadlacul, oras situat la granita de vest a Romaniei este unul din cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei spre Ungaria. Se afla la 60 km de municipiul Arad si reprezinta zona de iesire din tara a drumului european E68, sosea pe care au loc foarte multe accidente rutiere. In localitate nu exista substatie a Serviciului Judetean de Ambulanta, cea mai apropiata fiind la Pecica, la 30 km distanta. Decizia infiintarii unui echipaj SMURD in localitate a fost luata in urma cu 2 ani impreuna cu autoritatile locale. In conditiile in care ambulanta tip B era alocata, spatiile pregatite si paramedicii urmasera cursurile de instruire la centrul de pregatire de la ISU Timisoara, pentru operationalizarea echipajului a mai fost necesara achizitionarea de uniforme. Infiintarea echipajului de prim ajutor Nadlac a fost esentiala pentru scurtarea timpilor de reactie in orasul Nadlac si localitatile limitrofe.

Activitati: achizitionarea de echipamente de protectie SMURD pentru 12 paramedici (durata 2 saptamani)

Rezultate: imbunatatirea activitatii medicale de urgenta la nivelul judetului Arad prin infiintarea celui de-al 6-lea echipaj SMURD de prim ajutor si scurtarea timpilor de reactie in cazul urgentelor din zona Nadlac.

Au fost transmise oferte din partea a doua companii. Printr-o analiza succinta a ofertelor prezentate, a fost aleasa propunerea cea mai avantajoasa din punct de vedere economic si calitativ.

SUMA NECESARA PROIECTULUI: 6400 RON