11/14/11

(2011) Sprijinirea participarii a 100 de medici rezidenti, studenti la medicina, medici specialisti, primari si asistenti medicali din medicina de urgenta si paramedici la Congresul Mediteranean de Medicina de Urgenta de la Kos, septembrie 2011

Descriere: Fundația pentru SMURD a sprijinit si in acest an participarea a 100 de medici rezidenti, studenti la medicina, medici specialisti, primari si asistenti medicali din medicina de urgenta si paramedici la cel de-al VI-lea Congres Mediteranean de Medicina de Urgenta, ce s-a desfasurat la Kos, Grecia, in perioada 10-14 septembrie 2011.

Imagini Kos - grup Timis

Persoanele carora s-a adresat acest sprijin au fost medici rezidenti, asistenti medicali, paramedici, studenti precum si medici specialisti si primari care nu au beneficiat in ultimii doi ani de acest tip de sponsorizare din partea Fundatiei pentru SMURD sau a Societatii de Medicina de Urgenta Catastrofa din România. 

Au fost primite un numar de peste 200 de formulare de inscriere. Primul criteriu de departajare a fost ca persoana selectata sa nu fi beneficiat in ultimii doi ani de o sponsorizare, din partea Fundatiei pentru SMURD, pentru participarea la o alta conferinta europeana sau internationala iar un alt criteriu hotarator a fost depunerea unei lucrari la acest congres. In ordine, au urmat criteriile privind activitatea de voluntariat desfasurata, limbile straine cunoscute, specialitatea si, nu in ultimul, recomandarile primite.

Mentionam ca au fost alesi majoritatea medicilor rezidenti si studentii care au aplicat, cu exceptie in cazul centrelor de la care am primit un numar foarte mare de formulare de la medici rezidenti. In aceasta situatie a fost stabilita o limita de 6 locuri/centru, fiind selectati rezidentii din anii terminali sau cei cu o buna activitate medicala, urmand ca cei care nu au beneficiat anul acesta de finantare sa fie inclusi in programul de anul viitor.

De asemenea a fost stabilit un numar maxim pentru asistentii medicali si medicii specialisti si primari care vor participa la aceasta conferinta si, pe baza recomandarilor si a criteriilor mai sus mentionate, a fost efectuata selectia.

Sponsorizarea a inclus transportul si cazarea pe durata Congresului, 10-14 septembrie a.c. si contravaloarea taxei de participare a medicilor rezidenti, asistenti medicali, paramedici si studenti.

Buget: 191.528 lei