29/11/17

(2018) Proiect de formare continuă a salvatorilor în situaţii de urgenţă

Fundaţia pentru SMURD va implementa un proiect de construcţie a unor centre mobile regionale pe structura unui microbuz, dotate cu echipamente de simulare şi instruiri specifice intervenţiei în situaţii de urgenţă a salvatorilor, pentru actualizarea cunoştinţelor de specialitate şi creşterea competenţelor.

Angajații din sistemul de urgență lucrează în fiecare zi pentru a proteja populația. Dar nu pot face lucrul acesta fără o pregătire adecvată. Este necesar ca personalul din sistemul de urgenţă sa beneficieze de activitatea de formare profesionala continua si îmbunătățirea competenţelor lor de salvare a vieții.

Prin intermediul acestui proiect activitatea de formare va fi deplasată către ei printr-un mijloc de instruire mult mai eficient. Un aspect pozitiv este că centrul de instruire va putea să se deplaseze în diverse oraşe ale ţării, în staţiile de ambulanţă, centrele SMURD, staţiile de pompieri, unde se poate instrui personalul fără a părăsi centrele în care îşi desfăşoară activitatea.

.