17/03/10

Comunicat privind prima misiune de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD

Astazi, 17 martie a.c., are loc prima misiune de salvare aeromedicală din cadrul proiectului privind avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, proiect initiat de Fundatia pentru SMURD, marti, 16 martie 2010.

In aceasta seara, un copil cu grave probleme de sanatate, la solicitarea medicilor de la Spitalul Judetean de Urgente Bacau, a fost transportat, impreuna cu mama sa, de la Bacau catre Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara.

Avand in vedere distanta foarte mare dintre cele doua orase, pacientul va fi transferat, in regim de urgenta, cu avionul sanitar, pentru a i se oferi asistenta medicala necesara.

Misiunea se va realiza cu ajutorul aeronavei Piper Cheyenne III, dotata cu aparatura medicala de terapie intensiva, in conformitate cu standardele europene in domeniu si cu echipamente compatibile cu cele existente in serviciile de medicina de urgenta.

Pacientul care urmeaza sa beneficieze de acest serviciu nu va plati contravaloarea transportului, misiunea avand un caracter strict umanitar.

Fundația pentru SMURD

17 Martie 2010