06/30/11

(2011) Achizitie echipamente IT destinate activitatii de instruire si gestionare a datelor in cadrul SMURD Alba si a Scolii de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu”

Descriere: Prelucrarea datelor la nivelul SMURD Alba se executa sub incidenta legislatiei privind protectia informatiei clasificate, fapt care limita accesul la echipamentele de prelucrare si gestionare a bazelor de date la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba. In ceea ce priveste procesul de pregatire medicala continua a personalului paramedical, acesta se executa limitat doar prin expuneri teoretice, nefiind posibila prezentarea informatiilor in format electronic la nivelul subunitatilor, din lipsa tehnicii IT. De aceea a fost necesara dotarea SMURD Alba cu un notebook.

In cadrul Centrului de pregatire de la Boldesti, notebook-ul si videoproiectorul au fost achizitionate in anul 2005. Notebook-ul a avut o frecventa de utilizare zilnica iar videoproiectorul o durata de viata limitata la numarul de ore de functionare si a beneficiat pana acum de remediere tehnica. Totodata, pentru imprimarea proiectelor de lectii si a altor documente necesare unei bune functionari a programelor de instruire pentru cei 125 de elevi anual, a fost necesara achizitia unei imprimante.

Avand in vedere numarul foarte mare de cursurilor de pregatire aflate in desfasurare, echipamentele IT specifice activitatilor didactice au fost suprasolicitate, acest lucru ducand la deteriorarea acestora, fapt care afecteaza calitatea programelor de training.

Buget: 7.047 lei