09/15/10

(2010) Amenajarea si modernizarea cladirii pentru formarea personalului in acordarea ajutorului medical de urgenta si descarcerare din cadrul ISU Timis

Descriere: Investitia a avut ca obiect amenajarea si modernizarea cladirii pentru formarea personalului in acordarea ajutorului medical de urgenta si descarcerare din cadrul SMURD Timis si ISU Timis.

SMURD Timis

Denumire solicitant: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” Timisoara

Situatia existenta:

  1. Structura de rezistenta:
  • infrastructura B.A.
  • suprastructura: prefabricate din beton armat (stare buna)
  1. Compartimentari: pereti din zidarie (stare buna)
  2. Finisaje interioare:
  • tavane: zugraveli (degradari partiale)
  • pardoseli: beton sclivisit (degradari partiale)
  • pereți: vopsitorii pe tencuiala (degradări partiale)
  1. Tamplarie: lemn (stare avansata de degradare)
  2. Sistemul de iluminat: iluminat general si local cu corpuri de iluminat incandenscent si fluorescent (necesita imbunatatiri).
  3. Instalația de incalzire: radiatoare din fonta (necesita modernizare)
  4. Instalatia sanitara: lavoare si vase de WC din materiale ceramice (necorespunzatoare din punct de vedere fizic, igienic si tehnic).

Situatia propusa:

  1. Compartimentari
  2. Finisaje interioare: refacerea totala a finisajelor interioare
  3. Tamplarie: inlocuirea tamplariei existente
  4. Redimensionarea si inlocuirea partiala a instalatiilor sanitare, termice si electrice

Descriere functionala:

Cladirea in regim P+1E dispune de urmatoarele spatii:

Parter:

  • Dormitor femei, avand capacitatea de 5 paturi si un grup sanitar aferent
  • Grup sanitar public cu acces din exterior

Etaj:

  • 2 dormitoare barbati, avand capacitate de 14 paturi si un grup sanitar
  • Sala de curs
  • Spatiu manechine

SMURD Timis

Mobilarea dormitoarelor cuprinde paturi cu noptiere si dulapuri individuale. Intre paturile alipite vor fi prevazute paravane cu inaltime de 1,50m.

Lucrari de finisaje:

Pentru amenajarea spatiilor propuse au fost prevazute finisaje moderne. Finisajul prevazut pentru pardoseli va fi specific spatiilor pe care le acomodeaza:

  • sala de curs, sala manechinelor: covor polivinilic / parchet
  • dormitoare, birou: parchet
  • holuri, GS: gresie

SMURD Timis

Se propune efectuarea lucrarilor de refacere a finisajelor de suprafata la peretii din zidarie de caramida. Peretii de compartimentare vor fi realizati din materiale usoare cu schelet metalic si placi din gipscarton avand incluse in grosime, acolo unde este cazul si racordurile la instalatii. Cabinele grupurilor sanitare se vor realiza din panouri sintetice. Finisajul va fi realizat din zugraveala de calitate superioara. Tavanele vor fi de tip suspendat, din gips carton pe structura metalica. Vor fi prevazute la nivelul tavanului corpuri pentru iluminat, dotate cu lampi fluorescente (in dormitoare si sala de curs) si incandescente, etanse sau neetanse functie de destinatia incaperilor. Se va pune mai accentul pe utilizarea in majoritate a iluminatului fluorescent din considerente economice si de eficienta.

SMURD Timis

Tamplariile existente se inlocuiesc, optandu-se pentru tamplarie din profile de PVC infoliat cu bariera termica si geam dublu termoizolant. Se vor efectua lucrari de extindere si modernizare la retelele interioare de utilitati: instalatii sanitare interioare, instalatii de stingere a incendiilor, instalatii termice.

BUGET: 166.000 RON

In urma unei analize a situatiei spatiilor destinate pavilionului „club si sala de mese” pentru personalul din cadrul modulului de ajutor medical de urgenta si descarcerare din Timisoara, finantate de Fundatia pentru SMURD, a fost identificata necesitatea alocarii unei sume suplimentare de 36.272 RON pentru amenajarea „pavilionului administrativ”.

BUGET TOTAL PROIECT: 202.272 RON