10/04/15

(2014-2016) Achiziţia unei bărci rapide de intervenţie pentru dotarea ISU-SMURD Tulcea

DESCRIERE: În urma efectuării unei analize a situaţiei existente, a fost evidenţiată importanţa reducerii timpului de răspuns şi necesitatea creşterii capacităţii de intervenţie şi gestionare a situaţiilor de urgenţă în zona de responsabilitate a judeţului Tulcea. De asemenea a fost subliniată importanţa deschiderii unui punct nou de intervenţie SMURD în această zona (Tulcea).

Nava de interventie rapida SMURD

Nava de interventie rapida SMURD

Barca rapidă este o ambarcaţiune de mare viteză ce va fi folosită pentru a îmbunătăţi activitatea de intervenţie, în mod complementar alături de ambarcaţiunile aflate în dotare, net inferioare din punct de vedere al vitezei de deplasare.

Importanţa acestei ambarcaţiuni special dotate pentru intervenţii de urgenţă, evidenţiată şi în analiza ISU Tulcea, este dată de posibilitatea de intervenţie rapidă şi gestionare eficientă a situaţiilor de urgenţă, pentru salvarea şi protejarea vieţii şi sănătăţii populaţiei. Astfel serviciul medical de urgenţă SMURD Tulcea va avea posibilitatea de a efectua, într-un mod mult mai eficient, misiuni de salvare, cu ajutorul unei ambarcaţiuni rapide, complet dotate din punct de medical, cu echipamente şi aparatură medicală de urgenţă.