11/22/10

Comunicat privind Conferinta de lansare a proiectului “Profesionisti in interventia integrata la accidente colective si dezastre”

La  20 noiembrie  2010, ora 11,00 a avut loc  in Targu Mures, Conferinta de lansare a proiectului „Profesionisti in interventia integrata la accidente colective si dezastre”.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform contractului POSDRU/ 81/3.2./S/58809, avand o durata de 36 de luni, o valoare de 20.709.442,03 lei si este implementat de Fundatia pentru SMURD in parteneriat cu Brigada de Pompieri din Paris, Societatea Franceza de Medicina de Catastrofa, Academia Nationala Franceza de Pompieri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Sanatatii si S.C. Softwin SRL.

Conferinta de presa de lansare a fost organizata in cadrul Seminarului de lansare a proiectului, seminar care are loc in aceesi locatie in perioada 19-21 noiembrie cu participarea reprezentatilor tuturor partenerilor, atat la nivel strategic cat si tehnic.   

Cu acest prilej au fost discutate atat aspecte organizatorice, procedurale si programatice cat si aspecte de ordin tehnic pentru o planificare judicioasa a activitatii si o colaborare eficienta intre partenerii romani si francezi.   

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea competentelor profesionale si facilitarea participarii si accesului personalului medical si paramedical din sistemul integrat de asistenta medicala de urgenta, prim ajutor calificat si operatiuni de salvare la actualizarea si imbunatatirea competentelor profesionale in vederea cresterii capacitatii de furnizare a serviciilor medicale de urgenta de calitate la nivel national.

„Prin acest proiect se va realiza un sistem avansat de formare pentru profesionistii din urgenta, sistem care va ramane implementat in structurile beneficiarului si partenerilor, un simulator virtual complex, in timp real, pentru pregatirea in comanda si controlul situatiilor de catastrofa creat doar in Romania si unic in Sud Estul Europei si o baza educationale de e-learning prin care, in cadrul proiectului, se va forma un primul lot de 1200 de profesionisti in raspunsul la accidente colective si dezastre. Toate acestea realizeaza o contributie majora la dezvoltarea sistemului integrat de medicina de urgenta si catastrofa din Romania”, precizeaza dl dr. Raed Arafat, Presedintele  Consiliului director al Fundatiei pentru SMURD.

Fundatia pentru SMURD

21 Noiembrie 2010