Până la înființarea Fundației pentru SMURD cum ați rezolvat aspectele ce țin de donații și campania 2%?

Pana in 2006, anul de infiintare al Fundatiei pentru SMURD, donatiile si proiectele au fost realizate prin intermediul Societatii de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania (SMUCR). SMUCR este un ONG ce desfasoara o activitate stiintifica, infiintat in anul 1991, in mod similar cu societatile de profil cum ar fi Sociatatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Chirurgie etc.

La inceput, pana la infiintarea Fundatiei pentru SMURD, campania 2% s-a derulat prin SMUCR. Chiar daca, pana in prezent, unii cetateni au directionat cei 2% in conturile SMUCR, aceste fondurile au fost transferate catre conturile Fundatiei pentru SMURD, care gestioneaza aceasta campanie incepand cu 2006.

Unul din motivele principale ale infiintarii Fundatiei pentru SMURD a fost necesitatea separarii activitatii umanitare destinate SMURD de activitatea generala, stiintifica si profesionala a SMUCR. Astfel, fondurile si echipamentele destinate SMURD, nu mai sunt donate prin intermediul SMUCR, ci sunt directionate unei entitati create in acest scop, respectiv Fundatiei pentru SMURD.

Postat în:Întrebări frecvente