03/12/12

Comunicat sprijin inaugurare UPU SMURD – Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti Floreasca

Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca beneficiaza, incepand de astazi, de o unitate de primiri urgete moderna, la standarde europene.

Noua structura UPU Floreasca a fost inaugurata in prezenta premierului Romaniei, Victor PONTA si a ministrului Sanatatii, dr. Raed ARAFAT. Noua unitate a beneficiat de o investitie totala de peste 12 000 000 lei. Cea mai parte a fondurilor, peste 10 milioane de lei, provin din bugetul Ministerului Sanatatii si au fost utilizate pentru construirea unui nou corp de cladire, consolidarea cladirii vechi a UPU, dar si refacerea circuitelor functionale. Peste 1 300 000 de lei au fost cheltuite printr-un Program al Bancii Mondiale, pentru achizitionarea echipementelor de urgenta cu care a fost dotata unitatea.

O parte din mobilierul achizitionat, in valoare de 80 000 Ron, a fost asigurat cu sprijinul Fundatiei pentru SMURD, din donatiile populatiei prin mecanismul de directionare a 2% din impozitul pe venit.

“Avem in prezent cinci unitati de primiri urgente reorganizate si dotate de catre Ministerul Sanatatii, la nivel european. Alaturi de Spitalul Universitar, Spitalul Judetean din Tg. Mures, Spitalul Judetean Constanta si cel din Satu Mare, astazi, Floreasca beneficiaza de o UPU moderna. Aceste investitii  fac parte din strategia noastra prin care vrem sa crestem numarul pacientilor tratati, dar si calitatea serviciilor medicale care in urgenta este in corelatie directa cu dotarea de care beneficiezi”, a declarat Raed ARAFAT, ministrul Sanatatii.

Proiectul de modernizare a UPU Floreasca a inceput in anul 2010, iar in urma investitiei capacitatea de tratare a crescut de la 8 paturi de urgenta la 35. Daca atunci cand existau 8 paturi de urgenta in UPU Floreasca puteau fi tratati aici 450 pacienti/zi, in medie, in urma investitiei se astepta ca aceasta capacitate sa creasca de aproximativ 4 ori. De asemenea, suprafata UPU a crescut la 1000 mp, si se intinde pe 3 nivele.