29/10/18

(2018) Proiect de formare continuă a salvatorilor în situaţii de urgenţă

Fundaţia pentru SMURD a implementat un proiect de construcţie a unor centre mobile regionale pe structura unui microbuz, dotate cu echipamente de simulare şi instruiri specifice intervenţiei în situaţii de urgenţă a salvatorilor, pentru actualizarea cunoştinţelor de specialitate şi creşterea competenţelor.

În baza parteneriatului semnat de Fundația pentru SMURD și Rompetrol, am inaugurat in 2018 un nou proiect, care presupune achiziția si dotarea specifica a două centre mobile de instruire, având structura unor automobile de tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD.

Angajații din sistemul de urgență lucrează în fiecare zi pentru a proteja populația. Dar nu pot face lucrul acesta fără o pregătire adecvată. Este necesar ca personalul din sistemul de urgenţă sa beneficieze de activitatea de formare profesionala continua si îmbunătățirea competenţelor lor de salvare a vieții.

Prin intermediul acestui proiect activitatea de formare va fi deplasată către ei printr-un mijloc de instruire mult mai eficient.

Un aspect pozitiv este că centrul de instruire va putea să se deplaseze în diverse oraşe ale ţării, în staţiile de ambulanţă, centrele SMURD, staţiile de pompieri, unde se poate instrui personalul fără a părăsi centrele în care îşi desfăşoară activitatea.

Valoarea totală a proiectului sponsorizat de Rompetrol se ridică la suma de 100.000 USD, din care Fundația pentru SMURD a contribuit cu 27.000 USD, fonduri provenite din contribuția populației prin procedura de redirecționare a 2% din impozitul pe venit.
În cadrul acestui eveniment, a fost organizată o conferință de presă cu scopul continuării și consolidării parteneriatului dintre cele două părți, care se bazează pe sprijinirea întregii activități a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare, pe cale aeriană și terestră, a deplasării și instruirii personalului medical și a modului de transportare a victimelor.

După 9 ani de colaborare și dezvoltare de proiecte salvatoare de viață cu Rompetrol, am încheiat conferința de presă cu organizarea unei sesiuni de instruire a 120 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a ai Școlii „Radu Tudoran” din comuna Blejoi, privind acordarea primului ajutor într-o situație de urgență. Prezentările au fost făcute de către voluntarii și formatorii Fundației pentru SMURD și ISU BIF, iar găzduirea a fost oferită de Primăria Blejoi, în calitate de partener!

Pe această cale le mulțumim tuturor celor implicați și prezenți alături de noi!